Győr+
2011.10.25. 11:12

Kelecsényi: A BL más kávéház

Apropó: Új elnökségi tagokat választott szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), egyúttal a küldöttek elfogadták az új alapszabályt. Az elnökségi tagok sorába került Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke is.

Gratulálunk. Kinek szól az elismerés: a kézilabda győri eredményeinek, hagyományainak, vagy az ön személyének?

A női kézlabda társadalom, konkrétan a női profi liga jelöltjeként választott meg egyhangúlag a közgyűlés. Úgy gondolom, hogy a legsikeresebb magyar női csapat képviselőjének egyébként is ott a helye az elnökségben. Remélem, hogy a döntés a személyemnek szóló bizalmat is jelenti.

Milyen területen, mi lesz a dolga?

November 10-én lesz az első elnökségi ülés, akkor határozzuk meg a személyre szabott feladatokat. Szakmai kérdésekkel szeretnék foglalkozni, a versenybizottság, az edzőbizottság, s a játékvezetői bizottság tevékenysége foglalkoztat. Kiemelt feladatomnak gondolom, hogy javítsuk, egyenletesebbé tegyük a magyar bajnokság színvonalát. Ebben a Győri Audi KC elnökeként is érdekelt vagyok, hiszen jelenleg sajnos nem állít bennünket megfelelő kihívások elé a hazai bajnokság. A jó nemzetközi szerepléshez pedig szükség volna arra, hogy a magyar bajnokságban is folyamatosan erős ellenfelekkel küzdjünk meg.

Hogyan látja, milyen helyen áll a magyar női kézilabda a világban?

Szerintem többre vagyunk hivatottak annál, mint amit a mostani kép mutat: elég annyit mondanom, hogy nagy valószínűséggel nem jutunk ki az olimpiára. Sikerült azonban egy olyan kiváló szövetségi kapitányt szerződtetni, aki nem az előítéletek szemüvegén át nézi a játékosokat. Örülök annak, hogy a bő keretébe öt, a szűkbe három játékosunk is szerepel. Rajtuk kívül Pálinger helye megkérdőjelezhetetlen volna, de tudjuk, hogy ő nem akarta már vállalni a válogatottságot.

Ha már hazai pályára léptünk, mennyire elégedett a győri csapat eredményeivel?

A bajnokságban minden meccset megnyertünk, ez teljesen rendben van. A Bajnokok Ligája már más kávéház. Az első, kinti mérkőzés eredményével, játékával, a hozzáállással egyértelműen elégedetlen vagyok. Az itthoni bemutatkozásunk – noha elég sokat hibáztunk – eredményes volt. Több mérkőzésen lehet csak kiküszöbölni a csorbát, az első ilyen lépések bíztatóak, várjuk a vasárnapi folytatást. A Metz ellen Franciaországban kötelező a győzelem.

Mennyire elégedett a külföldről szerződtetet játékosokkal?

Nem vitatható, hogy kiváló játékosok, a hozzáállásuk is sincs semmi gond. Az edző feladata, hogy mindenkinek megtalálja a helyét, erős kohézió alakuljon ki a csapaton belül. Ez minden komoly eredmény alapfeltétele.