Hirdetés
Győr+
2012.02.19. 08:58

Kassai: Ibráék is olyanok, mint a magyar megyei bajnokságban játszó srácok

A magyar játékvezető nem illetődik meg, ha sztároknak vezet mérkőzést, nem azt nézi, hogy a játékos ki, hanem, hogy mit követ el a pályán.

Hirdetés

Kassai Viktorék 2012-es éve úgy indult, mint a tavalyi, hiszen az év első mérkőzését ismét a milánói San Siróban dirigálhatta, ahol az AC Milan 4-0-s győzelmet aratott a vendég Arsenal felett.

Hirdetés

A 2012-es lengyel-ukrán Eb-n is szerepet kapó sípmester elmondta, nem csak megtiszteltetés, hanem hatalmas élmény is egy ekkora stadionban, ennyi néző előtt ilyen fontos találkozót vezényelni. Az ilyen összecsapások után hazaérve Kassai elsőként mindig újranézi a mérkőzést, kiértékeli „mikor döntöttek jól, mikor rosszul, hisz ebből sokat lehet tanulni”, a videózás alatt az eseményeket pedig bizony sokszor „máshogy látszanak, mint ahogy a pályán.”

Kassai Viktor úgy véli, játékvezetői szempontból nincs különbség egy megyei bajnoki és egy BL-találkozó között, hiszen játékvezetőként nem mérlegelhet, egy „élete első mérkőzését játszó” játékoshoz ugyanolyan munkakapcsolat fűzi, mint egy világsztárhoz. Nem az számít, hogy hogy hívják őket, nem az, hogy mit értek el, hanem azt, hogy „mit követnek el a pályán, hogy hogyan viselkednek.”

Az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet által 2011. legjobbjának megválasztott játékvezető is tagja annak a 12 bírónak, aki dirigálhat a 2012 lengyel-ukrán Európa-bajnokságon. A magyar különítmény két csoportmeccset biztosan vezethet, az esetleges folytatásról később dönt az UEFA. „Most az a fontos, hogy a Bajnokok Ligájában megmutassuk, hogy jó formában vagyunk” – mondta a játékvezető arra felvetésre, hogy számol-e azzal, hogy esetleg az Európa-bajnokság döntőjét is vezetheti.

Az idén 37 éves Kassai sok edzéssel készül a hazai és nemzetközi porondon következő feladatokra. Elmondása szerint „szép lassan megöregedett a pályán”, ezért szükség is van a kemény edzésmunkára, hiszen sok esetben fele annyi idős játékosokkal kell tartania a lépést, mint ő, de mint mondta „ez korral egyre nehezebb lesz”.

A Bajnokok Ligájával és a közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban a játékvezető megjegyezte, „szeretnének szürke egerek maradni”, hiszen ez azt jelentené, hogy komolyabb hibák nélkül hozzák a mérkőzésüket, ami egy „játékvezető legnagyobb dícsérete”

hirado.hu

likeold
a fb oldalunkat