Hirdetés
Győr+
2013.06.21. 12:21

Karl Erik Böhn esélytelennek tartja a visszatérését a vb-re

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya nem lát esélyt arra, hogy ő irányítsa a csapatot a decemberi, szerbiai világbajnokságon.

Hirdetés

A norvég szakember a Tv2.no honlapnak adott interjújában azt mondta, július 2-án csontvelő-átültetésen esik majd át, s nem tudja, ezután mi vár rá, de valószerűtlennek tartja, hogy leüljön a magyar kispadra a vb-n.

“Ez egy álom, de reálisan semmi esély rá” – mondta az interjúban, amelyet az origo.hu idézett pénteken.

Hirdetés

Böhnnél az év elején diagnosztizáltak leukémiát, négy és fél hónapot töltött kórházban, ahol kemoterápiás kezeléseket kapott. A csontvelő-átültetésnél a húga lesz a donor.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a decemberi, szerbiai világbajnokság csoportsorsolásakor jelezte: a nyár közepén döntenek Böhnnel egyeztetve arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését.

“Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz” – tette hozzá akkor Vetési.

A magyaroknak – mivel a kontinenstornán harmadikok voltak – nem kellett selejtezőn szerepelniük az év végi vb-re, amelyen majd Újvidéken a német, a román, a cseh, a tunéziai és az ausztrál csapattal találkoznak a csoportkörben.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat