Győr+
2011.10.09. 17:53

Karl Erik Böhn: a világ legjobb csapata alakul Győrben

Görbicz Anita mai eredményessége megmutatta: mindent tud a labdával, s most a bal szélen volt a leghasznosabb tagja a csapatnak - mondta portálunknak Konkoly Csaba vezetőedző a győztes meccs után.

Jó úton járunk, egyre jobban együtt van a csapatunk – így nyilatkozott Andrea Lekic irányító, átlövő a Metz elleni sikert követően. A fiatal játékos szerint tanulni kell a hibákból, de a legfontosabb a csapat jól működő szerkezetének kialakítása, a közös játék, s ebben kétségtelenül érzékelhető a fejlődés.

lekic

Andrea Lekic

Hornyák Ágnes mindenekelőtt önkritikusan a saját hibáit elemezte, de összességében ő úgy látta: jó irányba tart az együttes. Mindketten kiemelték és köszönték a remek közönség fáradhatatlan biztatását.

Rövid összegzésre kértük Konkoly Csaba vezetőedzőt is.

– Fönntartom, hogy még ebben a könnyebbnek látszó csoportban is minden csapat képes remek játékra, egyik együttes ellen sem szabad kiengednünk – mondta, majd hozzátette: ma kissé hullámzott a játékunk, szerencsére a rosszabb periódusokat is át tudtuk vészelni.

Megkérdeztük tőle, beigazolódott-e az a szerkezeti változás, hogy az első félidőben Görbicz a bal szélen játszott, s előbb Lekic, majd később Kovacsics Anikó irányított.

– A mai találkozón is megmutatta Anita, hogy mindent tud játszani a labdával. A góljai igazolták, hogy most ezen a poszton volt a leghasznosabb – válaszolta Konkoly Csaba.

A többieknél kritikusabb hangot ütött meg értékelésében Kelecsényi Ernő elnök.

– Ezen a szinten ennyit nem lehet hibázni – hangsúlyozta. – A játékosaink sokkal jobbak annál, hogy ezt megengedhessék maguknak.

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – a harciasan játszó Heidi Löke férje – viszont optimistább volt a többieknél.

karl

Karl Erik Böhn

– Az első, külföldön lejátszott BL-mérkőzés vereségén nem szabad sokáig rágódni, a sportban ilyen kudarcok megtörténhetnek. Ma jól, biztatóan játszott a Győr, s meggyőződésem, hogy a világ legjobb csapata alakul itt- jelentette ki.

(H.F.)