Hirdetés
Győr+
2011.12.23. 17:57

Karácsonytól működnek a jegy- és bérletkiadó automaták

Elindult a város húsz buszmegállójába kihelyezett jegy- és bérletkiadó automaták éles üzeme. A szakemberek csütörtöktől folyamatosan telepítik az automatákat, így 2011. december 24-én üzemkezdéstől már mindenhol használhatják őket a helyi járatú autóbuszok utasai.

Hirdetés

A készülékek bankkártyával, bankjeggyel és érmével egyaránt működnek majd.

A projektről

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kisalföld Volán Zrt. által megvalósuló, „Győr Megyei Jogú Város közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása” című projekt teljes költségvetése 563 millió forint, amelyből a nyertes konzorcium 56 millió forint saját erőt biztosít az NYDOP-3.2.1/B támogatási konstrukcióban megvalósuló fejlesztéshez.

A projekt két részre különül: a korszerű utastájékoztató rendszer kiépítését a Synergon Rendszeringetrátor Kft. végzi, míg a jegykiadó automaták telepítését a Systrans Rendszerintegrátor Kft.. A tömegközlekedés modernizálása az autók számának folyamatos növekedése miatt indokolt, megbízhatóbb, kényelmesebb autóbusz-közlekedéssel megállítható a tömegközlekedést használók számának csökkenése, illetve jó esetbe megfordítható ez a tendencia.

Hirdetés