Hirdetés
Győr+
2015.12.23. 15:09

Karácsony a hajléktalanokkal

Szerdán tartották a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat hagyományos karácsonyi ünnepségét a likócsi Hajléktalanok Otthonában, melyen az önkormányzattól, illetve egy lovagrendtől is érkezett segítség.

Hirdetés

A hajléktalanság egy állapot, s ebből a helyzetből nagyon nehéz kikerülni, de a Sütő Csaba igazgató által vezetett csapat rengeteget dolgozik, hogy vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba – mondta el az ünnepség kezdetén dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, utalva többek között a „Tágas városom kis lakásra cserélném” elnevezésű programra, melynek keretében 60-an albérleti lehetőséghez jutottak. A likócsi szállót a közelmúltban bővítettük 47 új férőhellyel, a győri hajléktalanellátás kiemelkedő az országban, ami elsősorban a városvezetésnek és a szolidáris lakóknak köszönhető. Az a cél, hogy otthonuk, munkájuk legyen, kérem, becsüljék meg magukat, mert mi is megbecsüljük önöket – tette hozzá az alpolgármester, aki a város nevében 100 ezer forinttal járult hozzá a szállón élők karácsonyához.

 

Hirdetés

 

Kalmár Ákos, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, mindig szeretettel látogatja meg a szállón élőket, idén a képviselői keretéből pedig 50 ezer forintot tett jelképesen a fal alá és verssel kedveskedett az összegyűlteknek, ahogy Sík Sándor önkormányzati képviselő is, aki a szeretet, az őszinteség és a gondoskodás fontosságát hangsúlyozta.

Az ünnepségen részt vett Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is, aki szintén utalt Győr szociális hálójának erősségére, majd azt kívánta a hajléktalanoknak, a nehéz helyzetben is tekintsenek optimistán a jövőre és fogadják el a segítséget.

Az ünnepségen a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend győri kommenda vezetője, Kulcsár Béla 300 ezer forintot adott át a hajléktalanok számára.

 

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat