Győr+
2011.08.08. 13:33

Kara Ákos: „A közös munka, a közös erőfeszítés hozza a sikereket!”

Hamarosan kezdődhet Győrszemere és Tényő, valamint Gönyű és Nagyszentjános szennyvízelvezető rendszerének kiépítése- jelentette be a választókerületi munkáját értékelő sajtótájékoztatóján Kara Ákos országgyűlési képviselő hétfőn.

Idén született döntés arról, hogy Gönyűn, Nagyszentjánoson, illetve Tényőn és Győrszemerén kiépüljön a szennyvízelvezető rendszer- közölte értékelő sajtótájékoztatóján Kara Ákos. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, tavasszal indul a munka a településeken, amihez uniós támogatást is sikerült nyerni.

Kara Ákos célkitűzései között szerepel a kistelepülési oktatási intézmények működésének, működtetésének támogatása. A képviselő nagy eredménynek tartja, hogy Tápszentmiklós polgármesterének felhívására olyan módosítást kezdeményezett a költségvetési törvény esetében, amellyel 600 kistelepülési iskolának sikerült a kiegészítő normatíváját biztosítani.

Sok éves előkészület után Győr környékén több iskolát – például Tápszentmiklóson, Sokorópátkán, Kisbajcson – felújítanak, korszerűsítenek. A munkához szintén nyertek uniós támogatást.

A képviselő rámutatott: a munka a jövőben sem áll meg, több olyan pályázatuk van, ami elbírására vár és a térség fellendülését szolgálja, lobbizik a Mecsér-Dunaszentpál árvízvédelmi létesítmény kialakításáért, dolgozik a Széchenyi István Egyetem megerősítéséért, szerinte az intézmény meghatározza az egész térség jövőjét.