Hirdetés
Győr+
2018.01.11. 11:36

Kapacitásbővítés Pannonhalmán

A pannonhalmi székhelyű Inox-Bázis 2017 év végén 173,66 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése nevű támogatási konstrukció segítségével.

Hirdetés

A kisvállalkozás, gyártóként és forgalmazóként meghatározó szereplője a hazai rozsdamentes acélból készített ipari konyatechnikai piacnak. A mostani fejlesztése során gyártókapacitását, ingatlanfejlesztést, megújuló energetikai fejlesztést és a legmodernebb intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszer fejlesztéseket fogja megvalósítani.

A fejlesztésünk során a pannonhalmi székhelyünkre beszerzésre kerül: Automata ponthegesztő robot; Hegesztő robot; CNC élhajlító. A beruházással alkalmasak leszünk a napelemek (megújuló energia előállításra szolgáló végtermékek) felfogató egységeinek gyártására is, amelyek aztán beszállításra és a végtermékekbe beépítésre kerülnek. A fejlesztésünk során kialakítunk 1 tároló, végső ellenőrzési épületet. A 200nm–es ingatlan kialakítása a pannonhalmi telephelyünkön történik meg. Cégünk termelési infrastruktúrájának energiaellátását nagy részben biztosító, megújuló energiatermelő napelemek beszerzése fog megtörténi. A 61,2kWp névleges teljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszer 1000nm–es lakatosműhely tetőszerkezetére. Cégünk a projekt keretében a termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszer (szenzoros, vagy berendezések vezérlésből közvetlenül szerzett adatokon alapuló) hardveres és szoftveres bevezetését valósítja meg. A rendszer lefedi a vállalati CRM, értékesítési, gyártási, kontrolling és döntéstámogatás funkcionális területeket.

Hirdetés

A projektünk várhatóan 2019 nyarán zárul, amikorra a teljes kapacitásbővítés meg fog történni. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 24 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 3 darab új munkahelyet teremt. A projektről bővebb információt a www.inoxbazis.hu oldalon olvashatnak.

Fotó: inoxbazis.hu

 

likeold
a fb oldalunkat