Győr+
2011.08.20. 17:31

Kajak-kenu vb: vegyes szombati mérleg

A magyar versenyzők mindhárom színű éremből egyet, továbbá öt londoni kvótát szereztek a szegedi kajak-kenu világbajnokság második napján.

A vb-újonc Tóth Dávid, Kulifai Tamás 500 m-es kajakpároshoz a nap kellemes megeleptését szolgáltatva világbajnoki címet nyert. Kozák Danuta ezüstérmes lett a kajak egyesek 500 méteres versenyében, míg a győri Takács Kincső és Baravics Gyönygyvér 500 m-es kenupárosa a dobogó harmadik fokára állhatott.

A férfi kajak egyesek 500 m-es versenyében Kugler Attila, a kenusok hasonló számában Korisánszky Dávid zárt a nyolcadik helyen.

A Csipes Tamara, Kovács Katalin női kajakpárostól mindenki érmet remélt, a rossz rajtot követően végül csak a negyedik helyen értek célba. Csipes Tamara révén Magyarország újabb olimpiai kvótát szerzett, így ezek száma a női kajakosoknál ötre nőtt.

Zárásként a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyesnek szurkolhatott a közönség, az egység gyakorlatilag már azzal kiharcolt négy londoni indulási jogot, hogy bekerült a döntőbe, de abban még végig is kellett menni az 1000 m-es távon. A magyarok láthatóan nagyon akartak, de végül nem tudtak beleszólni az érmek elosztásába, végül hetedikként értek célba. A magyar férfi kajakos kvóták száma azonban ezzel együtt is hatra nőtt.