Győr+
2011.10.20. 13:48

„Jövőnk kulcsa a képzés” – Átadták az Audi oktatóközpontját

Győrben az autógyártás teljes vertikumát átfogó gyár épül, ezért az Audi Hungaria 2100 új munkatárssal bővül. Az ő képzésük érdekében nyitották meg csütörtökön a projekt- és oktatóközpontot.

Az avatáson Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, a 11 ezer négyzetméteres oktatóközpont mintegy hárommilliárd forintos beruházást jelent. A vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett az oktatásra, amit az is bizonyít, hogy az általuk elindított duális képzésben már ezer szakmunkás végzett, akik jelentős része ma is az Audinál dolgozik.

Rozman Richárd


Az új oktatóközpontban új képzéseket indítanak, és a legmodernebb technikát rendelik a tudás megszerezésének szolgálatába. A jövőben itt zajlik majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása, és itt kap helyet a „Gyárbővítés Győr” projekt irodája is.

Thomas Sigi


Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja hangsúlyozta, a képzés egy olyan befektetés, amely a vállalat innovációs képességét segít megőrizni. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az Audi duális szakképzését jó példaként említette. Mint mondta, a hazai képzésnek a piaci igényekhez kell igazodnia, és gyakorlatorientálttá kell válnia.

dr. Czomba Sándor


Hozzátette, Győrben könnyű a fiatalokat a szakmák felé terelni, hiszen van előttük egy megfelelő jövőkép. Kiemelte, az Audi Hungaria az idei évben immár harmadszorra nyerte el a Magyarország legvonzóbb vállalata címet.

Peter Mosch

Peter Mosch, az Audi AG üzemi tanácsának elnöke hangsúlyozta, az oktatóközpont megvalósításával tették le a vállalat jövőjének alapjait, hiszen „jövőnk kulcsa a képzés”.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, köztük Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is. A járműgyártó ezzel 2100 új munkahelyet teremt a városban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 ezer embernek biztosít megélhetést a régióban közvetve, vagy közvetlenül.

Kapcsolódó videó ITT.

P.Zs.