Hirdetés
Győr+
2017.12.29. 09:03

Jelzett a szonda a balesetes sofőrnél

Pozitív értéket mutatott az alkoholszonda annál a sofőrnél, aki járművével közlekedési balesetet szenvedett a 82. számú főúton.

 

 

Hirdetés

A 82. számú főúton Bakonypéterd felől Veszprémvarsány irányába közlekedett egy gépjármű vezetője 2017. december 28-án 18 óra 26 perckor. Haladása során az autója sebességét nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a nedves, havas aszfalton megcsúszott. Uralmát elveszítve járműve irányítása felett a 82. számú főút és a 8218. számú út kereszteződésében a menetiránya szerinti bal oldali árokba hajtott, majd az árokfalnak ütközött

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az ütközés során a sofőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

– Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

– A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Ne kockáztasson!

police.hu

likeold
a fb oldalunkat