Hirdetés
Győr+
2018.03.05. 17:44

Ismét sok dolga volt a tűzoltóknak

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Hirdetés

Hétfő délután összeütközött két személygépkocsi Győrben a Bercsényi ligetnél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat. A balesetben egy ember megsérült.

Kedden este rosszul lett egy buszsofőr, emiatt árokba hajtott egy autóbusz a 85-ös főúton, a rábapatonai körfogalomnál. A balesethez a győri és a csornai hivatásos, valamint a koroncói és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik először stabilizálták az autóbuszt, majd daru segítségével kivontatták az árokból. A sofőr életét sajnos a kiérkező mentőszolgálat sem tudta megmenteni. A busz hat utasa nem sérült a balesetben, másik járművel tudták folytatni útjukat. A műszaki mentés idejére lezárták az adott útszakaszt.

Hirdetés

Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit szerdán két helyen is idős, beteg, egyedülálló beteghez való bejutás miatt riasztották. Délelőtt Sopronban a Deák tér egyik első emeleti lakásába nem tudtak bemenni a hozzátartozók és a mentősök. A soproni hivatásos tűzoltók a bejárati ajtót befeszítették, majd segítettek a beteg levitelében a mentőszolgálatnak, akik kórházba szállították az idős embert.

A hajnali órákban Győrben a Szeszgyár utcában is egy idős beteghez akartak bemenni a mentők. A bejárati ajtón lévő kis ablak betörésével jutottak be a lakásba a győri tűzoltók, ahova a mentőszolgálat szakembereit is beengedték, akik így el tudták látni, majd kórházba vitték a beteget.

Kigyulladt egy családi ház egyik helyisége csütörtökön kora délután Győrben a Ménfői utca egyik családi házában. A tűzet a város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték, amely körülbelül húsz négyzetméteren egyik szobát és az előszobát károsította. Mivel a fűtési rendszer megsérült a tűzben, a ház lakóit egy másik lakásban helyezték el. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Vasárnap kora délután letért az úttestről és az út menti árok szélére került egy személyautó Sopron külterületén. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik visszavontatták a kocsit az útra. A balesetben nem sérült meg senki – tájékoztatott a Kataszrófavédelem.

likeold
a fb oldalunkat