Hirdetés
Győr+
2012.03.06. 12:38

Ismét Pintér Attila az ETO vezetőedzője- VIDEÓVAL

Ismét Pintér Attila lett a labdarúgó OTP Bank Ligában második Győri ETO FC vezetőedzője.

Hirdetés

A klub keddi sajtótájékoztatóján ugyan bemutatták a trénert, aki Csertői Aurélt váltja a kispadon, de a szerződést még nem írták alá a felek.

“Úgy gondoltuk, hogy egy vadonatúj vezetőedző legalább két-három hetet kért volna a csapat megismerésére, nekünk pedig erre most nincs időnk” – indokolta Pintér kinevezését Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője, aki hozzátette, hétfőn azért bontottak közös megegyezéssel szerződést Csertőivel, mert úgy látták, az együttes az elmúlt időszakban folyamatosan visszaeső teljesítményt nyújtott, s ezen saját eszközökkel nem tudtak változtatni. – “Pintér Attila, aki tavaly ilyenkor még a csapatot vezette, a játékosok nyolcvan-kilencven százalékát ismeri, felépített egy együttest, amellyel most tovább kell lépni, mert a céljaink változatlanok: meg akarjuk szerezni a bajnoki címet és ki szeretnénk lépni a nemzetközi porondra. Bízunk abban, hogy a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság áprilisban számunkra kedvező döntést hoz, és ennek nem lesz akadálya.”

Hirdetés

A Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50 000 euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.

Pintér azt mondta, azért vállalta el a felkérést, mert szereti a kihívásokat és szeret első lenni.

“Valóban ismerem a játékoskeretet, az elmúlt évihez képest még erősödött is, főként a középpályán” – tette hozzá. – “Két és fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy az ETO-nak három évre van szüksége ahhoz, hogy bajnok és a nemzetközi porondon is eredményes legyen. Most jött el ez az időszak, immár csak fel kell tenni az i-re a pontot. A sorsunk már nemcsak a mi kezünkben van, de mi csak saját magunkkal akarunk foglalkozni. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzzünk, vagy emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról.”

Pintér Attila – aki 1993-ban és 1994-ben másfél évig a klub játékosa volt – 2009 júniusában lett először a Győr vezetőedzője, első szezonjában mindjárt bronzérmet szerzett a csapattal, amellyel így az Európa Ligában indulhatott. A második számú kontinentális kupasorozatban a gárda a szlovák Nyitrát, majd a kazah Atyrau csapatát, s nagy meglepetésre a francia bajnokság akkori ötödik helyezettjét, a Montpellier-t is búcsúztatta, ám a selejtező utolsó körében már nem bírt a horvát Dinamo Zagrebbel.

A szakemberrel napra pontosan egy éve közös megegyezéssel bontottak szerződést azt követően, hogy a gárda a tizedik helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat