Hirdetés

Ismét magyar rendőrök utaznak Macedóniába

Győr+
2019.07.24. 15:41

Újabb magyar rendőri kontingensek segítik Észak-Macedónia és Szerbia határőrizeti tevékenységét.

Hirdetés

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére.

A Szerbiába induló 35. és az Észak-Macedóniába induló 40. magyar rendőri kontingens tagjait 2019. július 24-én Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely r. alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetőjének helyettese búcsúztatta.

Hirdetés

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Kollégáink nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A 30 fős észak-macedón, valamint a 15 fős szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – adta hírül a police.hu.

likeold
a fb oldalunkat