Hirdetés
Győr+
2011.11.18. 11:41

Ismerjük meg együtt a modern közigazgatást!

„Ismerjük meg együtt a modern közigazgatást!” címmel szervez tanulmányi versenyt középiskolások részére a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógia Intézet és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.

Hirdetés

A verseny célja, hogy három fős csapatverseny keretében a középiskolás korú diákokat megismertesse a közigazgatás rendszerével, valamint mindennapi ügyeik intézésében hasznos gyakorlati ismereteket nyújtson számukra.

A feladatok általános közéleti ismereteken, ehhez a témához kapcsolódó lexikális tudáson (területi közigazgatással és területi államigazgatással kapcsolatos tudnivalókon) és gyakorlati ismereteken egyaránt alapulnak. A verseny közérthető formában igyekszik a mindennapi életünkhöz szükséges gyakorlati tudást megadni. Mindezek mellett törekszik a modern technika eszközei nyújtotta lehetőségek kihasználására is.

A két fordulóból álló verseny feladatsorát 2011. november 22-én 10.00 órakor Győr-Moson-Sopron megye minden középiskolája részére eljuttatják a szervezők. Az egyébként internethasználattal egybekötött iskolai forduló megrendezésére még aznap kerül sor 14 és 16 óra között. A második (szóbeli) fordulót 2012. március 15. utáni héten rendezik meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Dísztermében.

A legeredményesebb csapat Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe látogathat el, a 2. helyezést elérők parlamenti kirándulást, a 3. helyezett pedig értékes könyvjutalmat fog kapni.

A szervezők remélik, hogy minél több középiskolás fiatal vesz részt a versenyen és hasznos tudással lesz gazdagabb.

Hirdetés