Győr+
2011.06.27. 13:17

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a GYŐR-SZOL a sashegyi tűz ügyében

A vizsgálat jelenlegi szakaszában még nem zárható ki az idegenkezűség- olvasható a GYŐR-SZOL Zrt. közleményében, amit a cég a vasárnap késő este sashegyi hulladéklerakóban keletkezett tűz kapcsán adtak ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletét vasárnap este fél 10-kor értesítették, hogy lángok csaptak fel a sashegyi hulladéklerakóban. A tűzben mintegy 100 köbméter hasznosításra váró gumi és körülbelül ugyanennyi előkezelt kommunális hulladék égett, amit a tűzoltók sikeresen eloltottak. A tűzeset során személyi sérülés nem történt, a hulladékkezelőt működtető GYŐR-SZOL Zrt. több fém konténere megsérült, az előzetesen becsült kár összege megközelíti a négymillió forintot.

tuz sashegyen

A tűz keletkezésének okát a szakértők vizsgálják. A hulladékkezelés technológiai hiányosságára utaló jel eddig nem merült fel, ugyanakkor a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem zárható ki az idegenkezűség.

A további hasonló balesetek elkerülése érdekében a GYŐR-SZOL Zrt. kezdeményezte a be- és kiléptetési rendszer szigorítását, valamint a járőrszolgálat megerősítést a területen. Az üggyel kapcsolatban a társaság feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.