Győr+
2011.08.03. 16:39

Irakiakat és afgánokat csempésztek volna át Mosonmagyaróvárnál

Szerdán, a reggeli órákban az M1 autópályán az államhatár közelében vontak ellenőrzés alá a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészei egy Ford Transitot. A bérelt autót egy magyar állampolgárságú hölgy vezette. A pécsi sofőr a mikorbuszban utazókat - három iraki, három afgán és egy szír állampolgár – akarta az országból illegálisan kivinni.

A migránsok meghallgatásuk során elmondták, hogy Törökországban egy kamionba szálltak be, mely a magyar határig szállítottak őket. A zöld határt feltehetően Szerbia felől ma éjszaka lépétek át, majd Baján beszálltak a Ford mikrobuszba. Úti célként Bécset nevezték meg.

A Magyarország területén és a schengeni térségben illegálisan tartókozdó külföldi állampolgárok az ellenőrzés során sem a jogszerű tartózkodást, sem pedig a továbbutazás feltételeit nem tudták igazolni. Fényképes okmánnyal nem rendelkeztek.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a külföldiek ellen idegenrendészeti eljárást, a gépkocsit vezető magyar állampolgárságú hölgy ellen, pedig embercsempészés miatt bűntető eljárást kezdeményezett.