Hirdetés
Győr+
2016.04.06. 16:24

Innovációs kiállítás és vásár a győri egyetemen

Az innováció jegyében telt meg a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér aulája, ahol hetedik alkalommal rendezték meg a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt.

Hirdetés

A nagyszabású rendezvényen dr. Földesi Péter, a győri egyetem rektora kiemelte, ahhoz, hogy innovatívak lehessünk, fel kell tennünk a kérdést, miért van ez így. Csak így lehetünk hatékonyabbak, mert a szakképzett munkaerő hiánya jelent problémát.

Hirdetés

Az innovációs kiállítás szervezésében fontos szerepet töltött be a megyei kereskedelmi és iparkamara is. A szervezet számára különösen fontos, hogy a kis és közepes vállalakozásoknak is minél több lehetősége legyen fejlesztésre, ebben kiváló partner a győri campus. Kamarai Ikarosz díjas vállalkozások is bemutatkoztak az eseményen, köztük a Darnó Hús is, amely az Egészségforrás termékcsaláddal az egészséges életmód lehetőségét biztosítja a mindennapokban. A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter idén először vett részt a kiállításon, amellyel együttműködési megállapodást is kötött a Széchenyi István Egyetem. A Klaszter nyugat-magyarországi képviselete a Dent-Art, amely fogtechnikai és implantációs fejlesztéseit mutatta be a kiállításon. Ha már járműipar és Széchenyi Egyetem, volt olyan kiállító is, aki szénszálas kompozit vázszerkezetes elektromos autóját is elhozta és bemutatta elektromos összehajtható robogóját is.

A kiállításon jelent volt a Patent is, a Mobilis és az Audi Hungaria is, de az érdeklődők 3 dimenziós sudokuval is találkozhattak.

 

likeold
a fb oldalunkat