Győr+
2011.08.22. 20:41

Ingyenes kisiskolás kezdőcsomagot kapnak az elsősök a várostól

A hagyományokhoz híven Győr önkormányzata az idén is ingyenes kisiskolás kezdőcsomaggal támogatja a általános iskolai tanulmányaikat szeptemberben megkezdő elsős kisdiákok szüleit – tájékoztatta portálunkat Domanyik Eszter, a város kommunikáció, marketing és turizmus osztályvezetője.

Elmondta, hogy a beiskolázás megnövekedett terheket ró a szülőkre, ezért a város 2011-ben Győr összes elsős kisdiákját (önkormányzati és más fenntartású intézmény esetén is) megajándékozza azzal az indulócsomaggal, mely többek között a szükséges füzeteket, írólap-, és rajzlapcsomagot, színes papírkészletet, számolókorongot, papírcentit, radírt, ceruzákat, vonalzót, vízfestéket, ecseteket, és A/4-es iratgyűjtőt is tartalmaz.

Győr városa idén saját költségvetéséből különítette el az erre fordítandó összeget, így közel 1300 győri háztartásba érkezik majd meg a támogatás. Borkai Zsolt polgármester a csomaghoz mellékelt levelében a leendő elsős kisdiákoknak sok örömet, sikert és rengeteg piros pontot kívánt, és felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy szorgalmasan tanuljanak, mert Győrnek szüksége van a sok okos, tehetséges emberre.

A pedagógusok szeptemberben osztják ki az ingyenes csomagokat a gyerekeknek az iskolákban, ezért felhívják a szülők figyelmét, hogy ne költsenek pénzt a felsorolt eszközökre.