Ingyenes éjszakai járatok

Győr+
2011.08.26. 18:10

A hétvégi nagyrendezvények miatt útlezárások várhatók a belvárosban, ami jelentősen érinti a buszközlekedést is. A nyárzáró koncert után a győriek hazajutását ingyenes éjszakai járatok segítik. A korábban közöltekhez képest változások történtek. Most a pontos és végleges menetrendet közöljük.

Augusztus 26. péntek

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el augusztus 26-án 18.00 óra és augusztus 26-án 00.00 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán a HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futam rajtceremóniáján résztvevők biztonságának megóvása érdekében.

A forgalomkorlátozás érinti a buszközlekedést is, a helyi, valamint az 1-es és a 85-ös főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es főút – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca, forgalmi iroda megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 6, 11, 22, 22A, 30, 30A, 31, 31A, 33, 37, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg. A 12, 15A jelzésű járatok változatlanul a Városháza melletti megállóhelyen (a középszigetnél) állnak meg.

A 7, 17, 17A, 17B, 23A jelzésű járatok a Munkácsy Mihály utcai ideiglenes végállomás helyett a Révai Miklós utcából indulnak, illetve oda érkeznek. Ezért nem érintik a Honvéd ligetet és a Jókai utcai ideiglenes megállóhelyet, viszont megállnak Révai Miklós utca felé a Baross Gábor hídnál (a 17-es járatok kivételével) és a Gárdonyi Géza utcában, illetve ellenkező irányban az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen.

Az 1, 8, 14 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Zechmeister utca útvonalon közlekednek. Nem érintik az Eötvös parkot, a Honvéd ligettel szemközti, valamint a Munkácsy Mihály utcai ideiglenes megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky úton a Baross Gábor út kereszteződése előtt (a Rossmann áruház mellett) létesített ideiglenes megállóhelyen megállnak. A Belváros irányában a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok.

Augusztus 27. szombat

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 2011. augusztus 27-én 05.00 óra és 20.00 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán

2011. augusztus 27-én 20.00 óra és augusztus 28-án 04.30 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki út, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út, valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán a Négy Évszak Fesztivál nyárzáró rendezvényén résztvevők biztonsága érdekében.

Az útlezárások miatt a helyi, valamint az 1-es és a 85-ös főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

2011. augusztus 27-én 00.00 óra és 20.00 óra között a Szent István útnak az Aradi vértanúk útja – Baross Gábor híd közötti szakasza lezárása esetében:

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es főút – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca, forgalmi iroda megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 6, 11, 22, 22A, 30, 30A, 31, 31A, 33, 37, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg. A 12, 15A jelzésű járatok továbbra is a Városháza melletti megállóhelyen (a középszigetnél) állnak meg.

A 7, 17, 17A, 17B, 23A jelzésű járatok a Munkácsy Mihály utcai ideiglenes végállomás helyett a Révai Miklós utcából indulnak, illetve oda érkeznek. Ezért nem érintik a Honvéd ligetet és a Jókai utcai ideiglenes megállóhelyet, viszont megállnak Révai Miklós utca felé a Baross Gábor hídnál (a 17, 17B járatok kivételével) és a Gárdonyi Géza utcában, illetve ellenkező irányban az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen.

Az 1, 8, 14 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Zechmeister utca útvonalon közlekednek. Nem érintik az Eötvös parkot, a Honvéd ligettel szemközti, valamint a Munkácsy Mihály utcai ideiglenes megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky úton a Baross Gábor út kereszteződése előtt (a Rossmann áruház mellett) létesített ideiglenes megállóhelyen megállnak. A Belváros irányában a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok.

2011. augusztus 27-én 20.00 órától 24.00 óráig a Szent István útnak a Munkácsy Mihály utca és Teleki László utca közötti szakasza és a Baross Gábor híd teljes szélességű lezárása esetében:

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es főút – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet. Az észak és kelet felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a Nádor aluljárón keresztül közlekednek, ezért Győr, Szent István út, Iparkamara megállóhelyet az autóbusz-állomás irányában (a volt bútorbolt előtt) nem érintik, a városból kifelé (az Iparkamara épülete előtt) viszont továbbra is megállnak.

A helyi autóbuszjáratok nem érintik a következő megállóhelyeket: Révai Miklós utca, forgalmi iroda – Városháza – Aradi vértanúk útja, Megyeháza – Honvéd liget – Jókai utcai ideiglenes megálló – Gárdonyi Géza utca.

Az 1-es vonal járatai Nádorváros felől a Bartók Béla útig eredeti útvonalukon közlekednek, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró – Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út terelőútvonalon érik el a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Baross Gábor útnál létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A Zöld utca felől érkező 2-es autóbuszok Eszperantó út, autóbusz-állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak, és a Nádor aluljárónál fordulnak meg, ahol felszállási lehetőséget is biztosítanak a Zöld utca felé, ugyanakkor nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet.

Az 5, 7, 17A vonalak járatai Nádorváros felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Szabadhegy, Adyváros, Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 12, 15A, 17, 23A, 37, 38 vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A 6-os vonal járatai Kismegyerről a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont megállnak a Buda utcában és a Szent István út, Iparkamara megállóhelyen (a volt bútorbolt előtt). Sárás felől a Teleki László utca, színház megállóhely érintése után a Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út útvonalon érik el a Bartók Béla utat. Előírt továbbindulási idejüket a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen várják be, ahol felszállási lehetőséget is biztosítanak Kismegyer felé.

A 8-as és 14-es vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út terelőútvonalon érik el a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Baross Gábor útnál létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen. A menetrend szerint a Révai Miklós utcából induló 8-as járatok a Szent István út, Iparkamara megállóhelyről (a volt bútorbolt elől) indulnak Pinnyédre. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A 11-es vonal járatai a Teleki László utca, színház megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A 22, 22A vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a központ felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30, 31 vonalak járatai a Szent István út, Iparkamara megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A 8A vonal járatai Likócs felől szintén a Szent István út, Iparkamara megállóhelyre érkeznek.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

A rendezvényen részt vevők hazaszállítása céljából 23.30 órakor éjszakai járatok indulnak.

• Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről:

– 901 jelzéssel az 1-es autóbusz útvonalán Újvárosba (a Nyár utcáig), majd Sziget városrészen keresztül Pinnyédre;

• Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről:

– 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es autóbusz útvonalán Szabadhegyre, a Templom utca után tovább Kismegyerre;

– 917 jelzéssel a 17-es autóbusz útvonalán, Adyvároson át a Zöld utcába;

• Teleki László utca, színház megállóhelyről:

– 906 jelzéssel Sárás – Kisbácsa – Bácsa – Révfalu útvonalon;

– 922 jelzéssel a 22-es autóbusz útvonalán, Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra, gyirmóti (a Tavirózsa utcától a Ménfői útig) betéréssel;

– 931 jelzéssel Gyárváros és Likócs (Íves utcai megállóhely) érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra, homoksori betéréssel.

A részletes menetrendek a www.kisalfoldvolan.hu oldalon megtalálhatók.

Az éjszakai járatokat díjmentesen lehet igénybe venni.

KISALFÖLD VOLÁN Zrt.