Hirdetés
Győr+
2012.02.13. 12:37

Indul a mintaprogram

Indulhat a téti kistérségben a közfoglalkoztatási mintaprogram, amely két üzemben kétszáznál is több embernek biztosít munkát – mondta el hétfői sajtóbeszélgetésén Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke.

Hirdetés

A februárban induló első ütemben erdőgazdálkodási és belvíz-elvezetési feladatokra, mezőgazdasági földutak felszámolására és illegális hulladéklerakók felszámolására vesznek fel 136 embert; e szakasz költsége 101,6 millió forint.

A márciusban induló második menetben növénytermesztési és erdőgazdálkodási feladatokra lehet alkalmazni 73 embert az 53 millió forintos költségvetésből – tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy az országos közfoglalkoztatási program keretében 1151, önkormányzati közfoglalkoztatásban pedig mintegy 1400 állástalan munkához juttatásával számolnak a megyében.

Kara Ákos a sajtóbeszélgetésen megjegyezte: az a cél, hogy a kormány által biztosított bérkompenzáció segítségével a megye vállalkozásai továbbra is eredményesen működhessenek. Hozzátette: a témában várja a vállalkozók és munkavállalók megyei szervezete, a Liga Szakszervezetek, az MSZOSZ és a Munkástanácsok megyei képviselőinek tapasztalatait és a hónap végén egyeztetésre hívja őket ebben a témában.

(MTI)

Az erdő fotója: juglans.hu

Hirdetés