Hirdetés
Győr+
2016.05.29. 13:42

Ilyen volt a győri Gyereknap! Sok-sok fotó!

Az Aranypart II. már délelőtt megtelt gyerekzsivajjal, ahol a Generációk Háza szervezésben tartottak Gyerekmajálist!

Hirdetés

Tavaly találtuk meg az ideális helyszínt a Gyermeknap számára, az Aranypart II-ön – árulja el Kokas Éva, a Generációk Háza igazgatónője. A tavalyi nagy sikerű rendezvényt követően, idén is ezreket vártak a majálisra. Elsősorban az igényes, kreativitásra ösztönző játékokkal találkozhattak a gyerekek. A játszóház-vezető képzésen résztvevők tettek vizsgát, bemutatva, hogyan tartják ők a gyermeknapi foglalkozásokat – mondta az intézményveztő.

Hirdetés

Többek mellett lehetett készíteni sárkányt, álomfogót, hercegnőt, rajzolás, színezés és más kreatív foglalkozás várta a kilátogatókat.

A Széltoló nevű hajó körül ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük a jelentkezőknek, melynek végén kézműves ajándékot kaptak a résztvevők.

A programokat rendőrégi bemutató színesítette, a jelentkezők akár a rendőrségi autók szirénáját is kipróbálhatták.

A szervezők a vendéglátásról is gondoskodtak, kapható volt vattacukor, pop-corn, hot-dog, hamburger, szörp, édesség, a felnőtteket sör és finom falatok várták. A családok a szebbnél- szebb kézművesek portékák közül is választhattak vásárfiát a Gyermeknapról.

Délelőtt a Vitéz László bábelőadást és az Aranykapu koncertet láthatták, hallhatták a gyerekek, délután ¾ 5-től a Garabonciás együttes, este 6-tól pedig az Apnoé zenekar szórakoztatta a kilátogatókat.

Farkas Gertrúd öt éves kisfiával, Balázzsal látogatott ki a Gyereknapra, ők Szegedről érkeztek a győri nagymamához, direkt ezen a hétvégén. Gertrúd elmondta, szombaton délelőtt az állatkertben jártak,Balázsnak leginkább a kismajmok és a kenguruk tetszettek, ahová be is lehetett menni. Délután a Dunakapu téri Édes Napokon jártak, vasárnap délután, pedig még mielőtt hazaindulnak megnézik a Bisinger parkban lévő vizes játszóteret is. Az anyuka azt mondja, legközlebb a Győrkőcfesztivára jönnek, akkor már a barátokkal és az ő gyerekeikkel.

 

A győri gyermeknapi programokról itt tájékozódhat.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

 

likeold
a fb oldalunkat