Hirdetés
Győr+
2016.03.04. 08:08

Ilyen lesz a Radnóti úti sporttelep Győrben – Látványtervek!

Elkezdődött az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál központi helyszínének kivitelezése. Most megmutatjuk a látványterveket, amelyeken már látható, milyen is lesz az új városi sportkomplexum! Az előkészületek után a tényleges munka is elkezdődött a napokban, elsőként az alapozási munkálatokkal. – válaszolt kérdésünkre Simon Csaba az építtető Győr Projekt Kft. ügyvezetője. Hozzátette, több mint kétszáz cölöp leverése zajlik majd, ez a szakasz április hónapban fejeződhet be. Az építkezés zajjal, kellemetlenséggel is jár, amiért a környéken lakók megértését, türelmét kérik.

Hirdetés

A beruházás egy látványos része már hamarosan el is készül, hiszen a gyakorlópálya megkapja a rekortán burkolatot. „Az időjárástól is függ, de várhatóan március végéig befejeződik a futópálya „felöltöztetése”, így utána már tudják használni az atléták. – emelte ki az ügyvezető.

 

Hirdetés

 

Ahogy arról az innen elérhető cikkünkben részletesen is beszámoltunk, a közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után az A-K Építőipari Kft. kezdheti meg a létesítmény-együttes kivitelezését, a 6,66 milliárd forint értékű beruházás befejezési határideje 2017. május 31.

 

 

A fejlesztés során az egykori Dózsa pálya területén, az új uszoda déli szomszédságában jön létre a komplexum, amely magában foglal egy atlétika centrumot – 8 sávos versenypályával és futófolyosóval -, teniszcentrumot 9 pályával, melyből négyet lefednek, egy tornacsarnokot, egy csarnokot a küzdősportok számára, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot 8 hektáros ingatlanon, 24 ezer beépített négyzetméteren. A látványképeken jól látható, hogy miként is kapcsolódnak egybe a létesítményrészek, amelyek a város sportéletének további fejlődéséhez járulnak hozzá.

 

 

Időközben elkészült az uszodához tartozó 33 méteres kültéri medence is, amelynek a tesztüzeme zajlik jelenleg. A létesítményt ebben a cikkünkben mutattuk be olvasóinknak, amely nem csak az ötven méteres medencében zajló versenyek idején szolgál bemelegítő helyszínként, de megnyitása után a győriek szabadidős úszáslehetőségeit is bővíti majd.


Szöveg: Papp Zsolt
A terveket készítette: Kádár Mihály (TSPC Kft.) és Dombi Miklós (Dpi Design Kft.)

likeold
a fb oldalunkat