Hirdetés
Győr+
2012.01.19. 21:16

Ifjúsági téli olimpia – Kovács Attila és Gasparics Fanni ezüstérmes jégkorongban

Kovács Attila és Gasparics Fanni egyaránt ezüstérmes lett a jégkorongozók egyéni ügyességi versenyszámában az Innsbruckban zajló, első ifjúsági téli olimpián, ezzel a magyar csapat megszerezte első érmeit az eseményen.

Hirdetés

Az ügyességi versenyben hat részfeladat – gyorsasági korcsolyázás, lövési pontosság, szlalomkorcsolyázás, lövőerő, passzolási pontosság és korongvezetés – összesítése alapján hirdettek győztest.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 19 ponttal zárt Gasparics két, míg 21 pontos Kovács – akinek édesapja sokszoros válogatott játékos, egyúttal a magyar szövetség alelnöke – egy részfeladatban bizonyult a legjobbnak. A férfiak mezőnyében a lett Augusts Valdis Vasilonoks (22 pont), a nőknél pedig a holland Julie Zwarthoed (22) győzött.

A nap többi magyarja közül Kékesi Márton 21. lett az alpesi sízők óriás-műlesikló versenyében, Bodnár Zénó 34. helyen végzett a sífutók sprintversenyében, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál 500 méteren Farkas Tamás és Tóth Tímea egyaránt C döntőbe jutott, végül előbbi 10., utóbbi 12. lett.

A vasárnapig tartó korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer 14-18 év közötti sportoló vesz részt. Magyarországot kilenc versenyző képviseli.

(MTI)

Hirdetés