Győr+
2011.09.27. 10:44

Ifjúsági központtá alakítják a kapuvári mozit

Ifjúsági központtá alakítják a kapuvári Petőfi Mozit - döntött hétfői ülésén a rábaközi város képviselő-testülete.

A funkció mellett üzemeltetőt is váltó, negyven éve működő, meglehetősen leromlott állapotú filmszínház a mintegy tízezer lakosú település városüzemeltetési cégéhez, a Kapukom Kft.-hez kerül. Ennek ügyvezető igazgatója, Németh D. László a döntéshozatal után az MTI-nek elmondta: a lépéssel hatékonyabban működtethetik a jövőben az intézményt, amely számára további pályázati lehetőségek nyílhatnak meg.

Mint rámutatott, a 150-200 ember befogadására alkalmas moziban jellemzően eddig is gyermek- és ifjúsági filmeket vetítettek, így csak bővül tevékenységük azzal, hogy a profilt a 14-16 évesnél fiatalabb korosztály igényeihez szabják. A tervek között szerepel, hogy felléphetnek itt a fiatalok által kedvelt vagy éppen tinik alkotta zenekarok is – tette hozzá.

A kapuvári mozi átalakulásával a Rábaköznek nem marad filmszínháza; a közeli Csornán filmklub működik, a legközelebb Győrben és Sopronban van – plázában – mozi. Mindkét város művész mozija az idén zárt be. A győri Hrabal és soproni Elit “halálát” is anyagi nehézségek okozták.

(MTI)