Győr+
2011.10.11. 15:03

Ideiglenes forgalomkorlátozás baleseti szimuláció miatt

Egy baleseti szimulációs bemutató miatt október 13-án 11:00 és 14:00 óra között lezárják az Eszperantó út Tihanyi Árpád út és Mészáros Lőrinc út közötti szakaszát.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a Tihanyi Árpád úton a Lidl áruház bejáratáig az áruházba érkezők hajthatnak csak be, egyébként a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos. A Lidl áruház tehát a rendezvény ellenére látogatható.

A Rotary Club és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a területen az alkohol és drogfogyasztás veszélyeinek kihangsúlyozását szolgáló baleseti szimulációt tart október 13-án, csütörtökön 12 órai kezdettel.

A baleseti szimuláció célja: drámai eszközökkel rádöbbenteni a jogosítványuk megszerzése közelében álló fiatalokat az alkoholos és más tudatmódosító szerek hatása alatti vezetés beláthatatlan, nem ritkán tragikus következményeire. A Rotary a világ több országában mutat be hasonló szimulációs történeteket, Győr városa pedig kiemelt hangsúlyt fektet a prevencióra, a fiatal korosztályt megcélzó, figyelemfelkeltő kampányokra.