Hirdetés
Győr+
2012.03.22. 17:55

Huszti Péter nem kellett Sopronnak, ezért távozik a színházigazgató is

Lemondott posztjáról Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója. Mint az MTI-nek elmondta, azért döntött a távozás mellett, mert a színház fenntartója nem hosszabbította meg Huszti Péter művészeti tanácsadó szerződését.

Hirdetés

Darvasi Ilona az MTI értesülését megerősítve csütörtökön közölte: múlt hétfőn nyújtotta be lemondását, megbízatása pedig április 12-vel szűnik meg.

Döntésének egyetlen oka volt: a fenntartó vezetője “nem tartott igényt” Huszti Péter tevékenységére, azaz nem hosszabbított vele szerződést – mutatott rá a távozó igazgató.

Hirdetés

“Én Huszti Péterrel jöttem Sopronba, és ha itt nincs szükség egy ilyen művészre és szakemberre, akkor nekem sincs itt dolgom” – jelentette ki Darvasi Ilona, aki 2007. február 1-je óta vezette a soproni színházat.

“A szezon természetesen rendben le fog menni. Az új vezető kinevezése az önkormányzat feladata” – közölte Nyerges Ferenc, a teátrumot fenntartó ProKultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője. Részletekért az MTI tudósítóját a városháza sajtóosztályához irányította, ennek munkatársait azonban egyelőre nem sikerült a hírügynökségnek elérnie.

likeold
a fb oldalunkat