Hirdetés
Győr+
2018.04.06. 13:12

Húszezer embert érintő útfelújítás

20 ezer embert érintő útfelújítás kezdődik Győr térségében. A 8311- es, Ménfőcsanakot, Nyúlt és Győrújbarátot összekötő út felújítása bekerült a Modern Városok Programba. Az út rossz állapotban van, több helyen balesetveszélyes, ezért szükséges a felújítása. A kormánydöntés értelmében, több mint 3 milliárd forint érkezik a térségbe, a határozat a Magyar Közlönyben is megjelent.

Hirdetés

A 8311-es számú úton naponta több tízezer autó közlekedik, emiatt az elmúlt évek során egyre rosszabb állapotba került, néhány helyen balesetveszélyessé is vált. Nem lehetett halogatni a felújítását, ami a térség országgyűlési képviselőjének javaslatára a Modern Városok Programba is bekerült.

A kormány közel 3 milliárd forintot biztosít a munkálatokra. „Javaslatomra a kormány biztosította a forrást a forgalmas összekötő felújítására, így a korábban megújult 3 kilométeres szakasz után most a többi részt is rendbe teszik a szakemberek, a szükséges vízelvezetési munkákat is elvégzik” – mondta Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője. A felújítás már hétfőn indul, a nyúli, úgynevezett Szurdik – csomóponttól a Szabadság út irányába, ami első sorban az itt élőket érinti. Ez a többmilliárdos útfelújítás első szakasza, aminek a településen élők, de az erre közlekedők is örülnek.

Hirdetés

„Önkormányzati forrásból évtizedekig tartott volna ennek a rendkívül forgalmas és egyre rosszabb állapotú útnak a felújítása, ami a 82-es és a 83-as főutakat köti össze, nem csak a településen élőknek, de az erre járóknak is óriási segítség a fejlesztés” – fogalmazott Schmiedt Henrik, Nyúl polgármestere. Ha már belekezdenek a fejlesztésbe, a fontos és szükséges vízelvezetést is megoldják a közutas szakemberek. A 20 ezer embert érintő útfelújítás hétfő reggel Nyúlon indul, a másik két szakasz pedig 2019-ben kezdődhet. Kara Ákos azt mondta, vasárnap a térségben élők bizalmát és támogatását kéri, hogy a jövőben tovább tudja segíteni Győr és a vidéki települések fejlődését.

 

ZKÁ

likeold
a fb oldalunkat