Hirdetés
Győr+
2016.03.26. 14:07

Húsvéti mulatság a győri állatkertben

Húsvét hétfőn egész napos tréfás programokkal és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri Xantus János Állatkert. A húsvéti nyuszi kincskeresésre csábít minket az idén!

Hirdetés

Betűkkel díszített színes tojásai különleges helyeken lapulnak, aki nyitott szemmel jár az állatkertben, felfedezheti mind a tízet. Érdemes szemfülesnek lenni, mivel ajándékot kap, aki a tojásokon lévő betűrejtvényt megfejti.

Az állatkertben kalandozva több állomás várja a játékos kedvűeket, melyek teljesítésével egyre gyűlnek majd a vidám tavaszi élmények. Megéri kiállni a próbákat, megfejteni a rejtvényt, hisz a játék öröme mellett a jutalom sem marad el.

Hirdetés

Ezen a napon nyulak népesítik be kisházunkat, avagy megnyitja kapuit a Nyúlváros. A megyeszékhely nevezetességeit bemutató „makett város lakóit” minden látogatónk megsimogathatja, továbbá különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek. A fajtabemutató keretében az oroszlánfejű törpenyúltól kezdve az óriásokig több változat képviselőit is megtekinthetik az érdeklődők. Új állatokat is láthatnak a látogatók, a kis emu csibéket.

Kézműves asztalainkon különleges díszek készülnek egy kis meglepetéssel fűszerezve.

Hímes tojást rajzolunk, ami a nap végén varázslatosan átalakul egy közös műalkotássá. Ezt majd egész tavasszal megcsodálhatja mindenki, aki az állatkertünkbe látogat.

A másik asztalnál nyuszi-kalap készül, ha a rendezvényünk alatt viseled, részese lehetsz egy közös fotózásnak /11.30-17.00/, ami az állatkertünk honlapját fogja ékesíteni.

A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők: 10:15-kor először a csimpánzok reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok, ormányos medvék etetését figyelhetik meg az érdeklődők egészen 15 óráig, ekkor a tapírok falatozásával zárul a látványos sorozat. Etetések időpontja: 10.15 – Csimpánz, 11.00 – Ormányos medve, 12.00 – Apella, 14.00 – Saimiri, 15.00 – Tapír

Aki pedig a nap folyamán mindenkit tájékoztat a programokról, az a vidám nyuszi lesz, aki locsolóvers hallatán, ajándékokkal és információval halmozza el a nagyérdeműt.

A rendezvény az állatkert aktuális jegyáraival látogatható!

További információ: www.zoogyor.com

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat