Hirdetés
Győr+
2016.03.27. 19:00

Húsvéti események – képriport

Világszerte ünneplik a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Összeállításunkban képekben tekinthetik meg az eseményeket.

Hirdetés

A tarcali Áldó Krisztus szobor pirkadatkor 2016. március 27-én. A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hirdetés

Csíkszeredán is tartottak ételszentelést hútvét vasárnap, amelyre számos ember látogatott ki és élt a lehetőséggel, hogy megszenteltesse a kivitt élelmiszereket: sonkát, tojást, kalácsot, tormát, bort, túrót, kolbászt és még lehetne sorolni. Az ételszentelést mindig húsvét reggelén, a nagyböjt utáni első reggelen tartják. Ilyenkor áldja meg a pap azokat a már nem böjti ételeket, amelyeket a családok a húsvéti ünnepi asztalnál fogyasztanak majd el. A szentelt ételek maradékát, morzsáit a tisztelet és a szokás szerint nem dobják ki, hanem többnyire elégetik.


MTI Fotó: Veres Nándor

Indexképünkön a feltámadási körmenet résztvevői láthatók Hollókő ófalujában. Majd népviseletbe öltözött fiatalok locsolkodnak, ugyanott.


MTI Fotó: Komka Péter

 

likeold
a fb oldalunkat