Hirdetés
Győr+
2012.03.28. 15:11

Húsvét előtt megyénkben is ellenőrzik az élelmiszereket – VIDEÓVAL

A Húsvét előtti kiemelt ellenőrzésekről tartott ma sajtótájékoztatót dr. Hercsel György megyei igazgató főállatorvos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője, valamint dr. Szopka Zsolt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója.

Hirdetés

Dr. Hercsel György elmondta, hogy a Húsvét előtti ellenőrzések kiemelt figyelmet kapnak, de illeszkednek az éves ellenőrzési programba.

Hirdetés

A kiemelt ellenőrzéseket idén március 19. – április 9-ig végzik, kockázatbecslés alapján. Többek között a húskészítmények szállítása, csomagolása, forgalmazása; a borászati termékek; zöldségek és gyümölcsök ; takarmány előállítása, forgalmazása, szállítmányozása és az élőállatok szállítása jelenti az ellenőrzések célpontját. Az elmúlt egy hétben rendkívüli esettel nem találkozott a hatóság.

Dr. Szopka Zsolt elmondta, hogy fogyasztóvédelmi tekintetben az év során folyamatosan vizsgálják a piaci szereplőket.

A húsvéti ünnepek előtti, három hetes intervallumú ellenőrzések fogyasztóvédelmi tekintetben is kiemeltnek számítanak, főleg a szezonális termékek tekintetében. Hangsúlyozta, hogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek nem a büntetés a célja, hanem a fogyasztók érdekeinek határozott védelme és a fogyasztói tudatosság növelése.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

likeold
a fb oldalunkat