Hirdetés
Győr+
2012.04.06. 09:14

Húsvét – Biztonságos falatok az asztalon

Abban a nyugodt tudatban láthatunk neki a húsvéti eszemiszomnak: semmi esély nincs arra, hogy „problémás” étel vagy ital kerül az asztalunkra. Eseménytelen volt ugyanis az ünnep előtti ellenőrzés.

Hirdetés

– Nem tudok hírrel szolgálni – hűtötte le (s nyugtatta meg egyben) portálunk nála érdeklődő munkatársát Hercsel György, a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának vezetője. Szavaiból az derült ki: a nagy ellenőrzés második hete eseménytelenebbre sikerült, mint az első.

Hirdetés

Akkor ugyanis – mint azt portálunk is megírta – igazi ínyencfalatra bukkantak egy bejelentés alapján: egy illegális csalamádéüzemre, mégpedig Győr egy nem is kimondottan külső kerületében. Információink szerint a Zöld utca egyik családi házának alagsorában működött a savanyító üzem, amelyre az erjedő káposzta orrfacsaró szaga hívta fel az egyik szomszéd figyelmét – ő pedig a fogyasztóvédelmi felügyelőségét.

A helyszínre érkező ellenőrök 17, egyenként 200 literes hordóban találtak csalamádé-kezdeményt,a melynek illegális voltát az adta, hogy gyártója se kistermelő nem volt, se bejelentési kötelezettségének nem tett eleget. Portálunk úgy tudja: a terméket azóta egy komposztálóüzemben megsemmisítették, ennek költségeit pedig a bírság mellett kiszámlázzák a vétkesnek.

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat