
Ki ne szeretné a kávét, pláne jegesen?! Viszont időnként unalmas lehet a fagyis verzió, így Nagy Eszter creative chef mutat egy izgalmas verziót, és készített egy nyári koktélt gyerekeknek is, hogy ők se maradjanak ki a mókából.
Hozzávalók 4 személyre:
4 presszókávé (előre lefőzve)
2 marék cseresznye kimagozva
1 ek. méz
8 dl jéghideg tonik
jég (nem kötelező)
A magozott cseresznyét tatárszerűre vagdossuk, majd a mézzel összekeverjük. A pürét négy egyenlő részre, poharakba osztjuk és óvatosan rácsorgatjuk a kávét. A jéghideg tonikot a végén csorgassuk a kávéra, de óvatosan, egy kanál segítségével, különben nagyon felhabzik.
Bármennyire is furcsának hangzik a kávé tonikkal való vegyítése, megéri megkóstolni!
Nyári barack-koktél gyerekeknek
Sok gyerek sajnos nem hajlandó gyümölcsöt fogyasztani, viszont annál szívesebben isznak cukros üdítőket. Íme egy megoldás, amivel könnyedén diktálhatunk bármilyen gyümölcsöt csemeténk gyomrába.
Hozzávalók 4 pohár italhoz:
4 db érett őszibarack
3 ek. méz
1 db lime leve és héja
8 dl szóda (vagy sima víz)
A barackokat blansírozzuk (fél percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd jeges vízben lehűtjük), így könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. A gyümölcsöket ezután kimagozzuk, majd húsukat a mézzel és a lime levével, illetve reszelt héjával összeturmixoljuk. A pürét ezután a szódával vagy a vízzel hígítjuk és már kész is a gyerekbarát, egészséges üdítő.
TIPP: Felnőttek víz helyett fogyaszthatják proseccóval!