Húsimádó lányok

Győr+
2019.03.05. 07:29

Amennyiben azt gondolja bárki is, hogy a lányok csupán salátán élnek, téved. Imádjuk a finoman elkészített húsokat, csupán arra ügyeljünk, hogy kevés, de finom körettel készítsük el.

Karinthy Frigyes így szólt a nőkről:

„Nincs az a nő többé, aki minket kiábrándíthat a nőből –

mi mégiscsak szeretjük és imádjuk és csodáljuk a nőt,

aki nem pokol és izzó ártalom, és mégis a legnagyobb tűz e világon –

a nőt, aki mosolyog és borzong, mikor róla beszélnek -,

aki, ó, jól tudom, rossz, ha kell, százszor rosszabb tud lenni a férfinál –

de jó, ha lehet, ezerszer jobb és különb és mámorosabb -,

mert mi ismertük a nőt, aki lángolt, mert lángoltunk,

aki szeretett, mert szerettük, aki szépnek látott,

mert szépnek láttuk – az igazi nőt, akitől gyermekünk van.”

Itt is nekünk, nőknek egy mennyei vacsoraötlet: krémesen puhára és omlósra sült kacsamell, ropogós bőrrel a tetején. Mindezek mellé friss áfonyaszósz és vajban sült krumpli, ez a tökéletes vacsora sokunk számára március 8-án.

Bevásárló lista (2 személyre):

2 db bőrös kacsamell

800 g vaj (82%)

frissen őrölt bors

Áfonyaszósz: 200 g áfonya, 1 kk cukor, friss bors

Köret: 2 db közepes méretű krumpli, 20 g vaj, 1 ek só

Eszközök: serpenyő, tepsi

Elkészítés:

Gyors, 30 perces ételről van szó, bármilyen hihetetlen. Akik azonban rendelkeznek Sous-Vide géppel, azok használják azt és a kacsamellet 59 fokon 55 percig szuvidálják. Amennyiben nincs, akkor serpenyőre és egy kis tepsire lesz csupán szükség.

1. A kacsamellet kizárólag felolvasztva és szobahőmérsékleten kezdjük el sütni. Tehát, mielőtt nekilátunk, előtte minimum 60 perccel vegyük ki egy tányérra.

2. Éles késsel beirdalom a tetejét, a serpenyőt felhevítem, a legmagasabb fokozatra állítva, majd bőrével lefelé elkezdem sütni addig, amíg sötét barna nem lesz a bőre. Közben egy evőkanállal locsolhatjuk a zsiradékkal a kacsa másik felét.

3. Megfordítom, kb. 10-15 másodpercig sütöm minden oldalát, éppen csak kérget képzek rajta.

4. A sütőt előmelegítem 200 fokra, ebbe teszem be a kacsamelleket bőrével felfelé egy tepsibe (a zsírja rácsurogjon), majd be a sütőbe és 15 percig sütöm.

5. Amikor kivettem, pihentetem 10 percig és ezután igyekszem vékonyra felszeletelni.

6. A burgonyát meghámozom, vastagabb karikákra vágom és sós vízben puhára főzöm 20 perc alatt. Amikor kivettem, a kacsáról megmaradt zsiradékba és még hozzáadva a maradék vajat, lepirítom a krumplikat.

7. Az áfonyaszószhoz az áfonyákat egy kisebb lábasba teszem, felteszem kis lángon főni. Ha felforrt, hozzáadom a cukrot és kicsit borsozom (2-3 tekerés).

Tipp: A tálalásnál forró legyen minden, ezért érdemes úgy előkészíteni az ételt, hogy a kacsát lepirítjuk, a krumplit megfőzzük, és a szószt elkészítjük. Amikor már mindenki az asztalnál ül, akkor tesszük be a sütőbe 15 percre a kacsát, közben lepirítjuk a krumplikat és beteszünk egy kis zenét. Így egészen gyorsan telik majd el ez a kis idő, de friss, ropogós lesz minden.

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!