Hirdetés
Győr+
2013.03.20. 12:40

Hulladékból áram

Gázmotor a győri, Pápai úti hulladéklerakóban. A közel 53 millió forintos beruházás révén a lerakó üvegházhatású gázkibocsátása jelentősen csökken, a hulladék bomlásából képződő metángázból pedig villamos energia készül. Győrben a depóniagáz villamos energia termelési célú hasznosítása, az Új Széchenyi Terv keretében, hazai és uniós támogatással valósult meg. Szakemberek szerint az előállított villamos energia, egy kisváros éves villamos energia igényét fedezi.

Hirdetés

Jeszenszky Gábor, a Perkons DEPO Kft.ügyvezetője a Győr +-nak ismertette a győri Pápai úti hulladéklerakóban megvalósult változtatásokat, melynek eredményeként villamos energiát nyernek. Mindez a hulladék bomlásából képződő metángázból készül, mondta el a Perkons DEPO Kft. ügyvezetője. A megvalósult projekt emellet számottevően csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátást is, melynek teljes költsége közel 400 millió forint.

A projektet megvalósító és üzemeltető cég pedig a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet. A felszabaduló káros vegyületeket is ártalmatlanítják, hogy a levegő tisztaságvédelmi előírásoknak is maradéktalanul megfeleljenek.

Hirdetés

A projekt révén előállított villamos energia pedig közel egy kisváros éves villamos energia igényét képes fedezni, mindezt környezettudatosan.

 

likeold
a fb oldalunkat