Győr+
2011.12.23. 19:13

Hosszabb menetidő a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon az utasok az egyes vonatoknál akár 10-12 perccel hosszabb menetidőre is számíthatnak, amióta december 21-én Kelenföld és Győr között, több szakaszon 80 kilométer/órás sebességkorlátozásokat kellett bevezetni.

Az első pár nap tapasztalata az, hogy a két vágányon összesen mintegy 50 kilométernyi szakaszt érintő sebességcsökkentés a vonatok menetidejét egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben rontja. Mindazonáltal kérjük az utasokat, különösen, akik átszállással közlekednek, figyeljék az állomási utastájékoztatást, illetve lehetőség szerint ellenőrizzék a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonali és a csatlakozó vonatok közlekedését a személyszállító vasúttársaság weboldalán. (www.mav-start.hu főoldali ’Vonatinfo’ gomb, avagy http://elvira.mav-start.hu/terkep/ )

Az utazás biztonsága érdekében bevezetett sebességkorlátozás azért vált szükségessé, mert a közelmúltban lefolytatott műszeres vizsgálatok olyan pályahibákat mutattak ki, amelyek következtében az eredeti pályasebesség biztonsági okok miatt nem tartható. Az ideiglenes sebességkorlátozás bevezetésével a MÁV Zrt. vezetésének a célja az utasok maximális biztonságának garantálása.

A sebességkorlátozással párhuzamosan, a vasúttársaság szakemberei megkezdték a Kelenföld–Győr szakaszon feltárt pályahibák azonnali elhárítását. A munkálatok előre láthatóan 2012. március 31-ig tartanak.