Győr+
2011.08.24. 16:26

Hőségriasztás – 35 fok lesz Győrben

A héten kánikulai meleg várható, mától harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe. Győrben vízosztással és párásító kapukkal segítik a járókelőket.

A megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szerdán 0 órától pénteken 24 óráig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

Az előrejelzés szerint szerdán 25-28 fokos napi középhőmérséklet várható. A hét közepétől szombatig az ország nagy részén 27 fok feletti középhőmérséklet várható, a legmelegebb (akár 29 fok körüli értékkel) a nagyvárosok belvárosaiban lesz. Győrben csütörtökön 34, pénteken 36, szombaton pedig 33 lesz a maximum hőmérséklet.

Borkai Zsolt polgármester, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke úgy döntött, hogy a győri önkormányzat a hőségre való tekintettel a Pannon Víz Zrt.-vel közösen vízosztást szervez. A Megyeháza előtti téren szerdától péntekig napközben párásító kapu, illetve lehűlést segítő víz várja az arra járókat.

Kérik a lakosságot, hogy a forró napokban tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen! Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük!

Klimatizált helyiségek Győr városában:

Győr Plaza – Győr, Vasvári P. u. 1/a.

INTERSPAR áruház – Győr, Fehérvári u. 6.

TESCO – Globál Hypermarket – Győr, Királyszéki u. 33.

ÁRKÁD Üzletház – Győr, Budai u. 1.

Spar (Arrabona) Áruház – Győr, Arany J. u. 2.

Dunacenter Győr, Csipkegyári utca 11.

ETO Park Győr, Nagysándor József u. 31.