Győr+
2011.07.28. 13:33

Hol nyaralnak a győri képviselők?

Munkával, tanulással, utazással telik a győri képviselők nyara- válaszolták a gyorplusz.hu kérdéseire a városatyák, akiknek általában a családdal, barátokkal töltött idő jelenti a pihenést.

Mintegy két hónap szünetük van a győri képviselőknek a tavaszi és az őszi ülésszakok között.

Portálunk arra volt kíváncsi, hogy a város képviselői mivel töltik nyarat, hogyan töltődnek fel a szeptemberi munkára.

Összesen 11 képviselő küldte el nekünk válaszát

Takács Tímeának a június még tanulással és egyetemi vizsgákkal telt, a pihenésről csak ezután eshetett szó. Ugyan egy városrész életében nyáron sem áll meg a munka teljesen, azért időt kell szakítani a barátokra és az edzőtársakra. „Augusztusban vállalkozunk egy kenutúrára a Rábán, valamint előttem áll még egy karate edzőtábor”-közölte.

Takács Tímea egy hetet pihen a Balatonnál párjával és barátaikkal, valamint egy-két napos kirándulásokat terveznek még a nyárra.

A képviselő azt mondja, a nyári napsütés, a kevésbé feszített munkatempó, a hosszabb-rövidebb pihenések, nyaralások egyértelműen feltöltik az embert szeptemberre.

Bárány István mivel időközben csatlakozott a közgyűlésbe, ezért a helyi lakossági elvárásokat, véleményeket igyekszik felmérni, az ezekből következő intézkedésekkel foglalkozik.

A képviselő a Balatonon nyaral szabad hétvégéin, valamint egy hetet tervez tölteni a családi nyaralójukban.

Bárány István az őszi időszakra a Balaton felvidéki kulturális programokon és baráti összejöveteleken töltődik fel.

Borsi Róbertnek is nagyrészt munkával telik a nyár, teendők a szünetben is akadnak a körzetében, ugyanis az egyik legnagyobb lélekszámú városrészről van szó.

A képviselő néhány napot tölt Balatonmáriafürdőn, bejárják a környéket, valamint egy hétre utaznak el a horvátországi Trogirba. Ide már évek óta visszajárnak, azt mondja, a környék nagyon vonzó. „Ha időm engedi, talán a nyár végén még tudunk kirándulni egy-két napot”- teszi hozzá Borsi Róbert.

A képviselő hangsúlyozta, a feltöltődés nem lehet teljes, ha a családdal és a barátokkal együtt töltött idő elmarad.

Dézsi Csaba András a kórházból csak egy-két hétre szakad el. A képviselő az idei nyárra egy Portugál körutat tervezett a feleségével. Ez a nyaralás az aktív kikapcsolódásról szól, ugyanis sokat kirándulnak majd, és több várost, tengerpartot fedeznek fel. Pihenésként a Balatonon töltenek el néhány napot.

Dézsi Csaba azt mondja, dolgozni csak teljes gőzzel szabad, ha a kórházban van, vagy a közgyűlésben vesz részt, csak a munkájára koncentrál. Szerinte az ember akkor tud igazán feltöltődni, ha a nyaralását is eszerint szervezi, kiélvezi annak az utolsó percét is.

Fekete Dávid is leginkább munkával tölti a nyarat. „Számos teendő van a választókörzetemet érintő fejlesztésekkel kapcsolatban, emellett egyetemi tanulmányaimmal összefüggő feladatokat is végzek”- mondta.

A képviselő párjával meglátogatja Németországban élő ismerőseit és kirándulnak a környéken. Emellett néhány napot töltenek a Balaton partján is. „Augusztus legvégén két régi jó barátommal hagyományosan Vonyarcvashegyen pihenünk 2-3 napot”- tette hozzá.

Hofbauer Sándor mivel főállásban informatikusként dolgozik egy gyártó cégnél, ezért a nyári szünetet is többnyire munkával tölti.

A képviselő két hétig lesz szabadságon augusztusban, ebből egy hetet családjával a görög tengerparton, egy hetet pedig otthoni pihenéssel tölt.

A szeptemberi ülésszakra Hofbauer Sándor úgy készül, hogy figyelemmel kíséri napi szinten a bel- és külpolitikai történéseket, valamint a győri polgárok mindennapjait érintő híreket, eseményeket.

Kovács Tamás pedagógus szerint mind a gyerekekre, mind a pedagógusokra ráfér a nyári kikapcsolódás. „Megpróbálok olyan dolgokat csinálni, melyek kicsit megtisztítják az ember fejét az egész évben felhalmozott nyüzsgéstől”- mondja. Annak ellenére, hogy nyáron is vannak pedagógusi, képviselői munkák rugalmasabban tudja szervezni programjait.

Kovács Tamás egy hetet tölt a Balatonon, mást nem szervezett előre. „Ilyenkor több időm van azokra a dolgokra melyeket tanítás, képviselőség mellett gyakran hanyagolok, illetve így, hogy másnap nem kell mennem tanítani, a hétköznapokban is bátrabban mozdulok ki esténként otthonról”- fejtette ki.

Radnóti Ákos a nyári szünet nagy részében dolgozik, Adyváros élhetőbbé tétele érdekében több fejlesztést is kiharcolt. A szabadidejét a párjával tölti, ha lehetőségük lesz, akkor egy közeli tengerpartra utaznak el vagy egy pár napos római városnézésre.

A képviselő a sok munka mellett próbál minél többet együtt lenni a barátnőjével, akivel, ha lehetőségük engedi részt vesznek a város kulturális-és sporteseményein. Radnóti Ákos azt mondja, a sport és a győri esti séták energiával töltik fel.

Sík Sándor nyara munkával és közben kikapcsolódással telik, ezek mellett pedig lakásuk befejezése is bőséges programot ad.

A képviselő július elején egy hetet pihent baráti társasággal, családokkal Horvátországban, ahol a vízisportok jelentették a kikapcsolódást, de nyár folyamán több hétvégét tölt a Balatonon is.

Ilyenkor lehetőség nyílik baráti beszélgetésekre is, melyek során mindig szóba kerülnek olyan témák, amelyekből ötleteket meríthet a következő időszakra- mondja. „A nyári feltöltődés részét képezi, de kicsit már az őszi ülésszakra is hangol tervezett rövid németországi látogatásunk, ahol barátommal, a helyi CSU egyik vezetőjével minden évben értékeljük az aktuális politikai helyzetet”- fejtette ki Sík Sándor.

Simon Róbert Balázs július utolsó hetében és augusztus első két hetében lesz szabadságon. A képviselő családjával egy hétre Ausztriába, Karintiába utazik, ahol pihennek és túráznak a hegyekben. Ezután Szegeden töltenek el néhány napot. „Az alföldi várost azért választottuk, mert a kislányunk nagyon szeret úszni és a szálloda ahová megyünk egy nagy élményfürdő közvetlen szomszédságában van”- mutatott rá az alpolgármester.

Simon Róbert Balázs szabadsága alatt elvégzi az év közben elmaradt ház körüli munkákat is. Természetesen a Négy Évszak Fesztivál aktuális programjaira is kilátogatnak.

„Az igazi feltöltődést számomra a családommal – nyolc éves kislányommal, Glóriával és a feleségemmel – közösen eltöltött idő fogja jelenteni”- mondta.

Dr. Somogyi Tivadar számára a nyár pihenéssel, kirándulással telik, amikre az unokákat is elviszi. Az alpolgármester a szigetközi a víkend házukba látogat ki a feleségével és a két fiú unokájával, ahol csónakáznak, fürdőznek. A szabadság végén – mivel mind a négyen nagyon szeretik a hegyeket – néhány napot Ausztriában, az Alpokban töltenek.

Somogyi Tivadar azt mondja: „a pihenés, az unokázás elegendő arra, hogy az őszi ülésszakot kipihenten, frissen kezdjem, hiszen sok munka vár rám az önkormányzatban és az egyéni választókerületemben.”