Hirdetés
Győr+
2012.02.25. 09:19

Hittel, rutinnal, tapasztalattal dolgozik a városrészekért

Dr. Somogyi Tivadar a városi képviselő-testület legtapasztaltabb tagja.

Hirdetés

Az 1993-ban először kompenzációs listáról, majd 1994-től már egyéni körzetből a közgyűlésbe jutott képviselő nőgyógyászként vált a megyeszékhely elismert közéleti személyiségévé, majd a közvetlen környezetéért és a városért is tenni akaró politikussá. 2008-ban előbb társadalmi, majd 2010 óta főmegbízatású alpolgármester.

A városházi Fidesz-frakció vezetője. Belvárosi képviselőként négyszer szavaztak neki bizalmat a választók, és ezt ötödször is megerősítették 2010-ben a belváros keleti, és Révfalu déli részében élő polgárok.

Hirdetés

Tizenhat éven át töretlen hittel és lelkesedéssel tevékenykedtem a belvárosért, és nagy kihívásnak, továbbá megtiszteltetésnek éreztem, amikor 2010 októberében meg kellett küzdenem a révfalui szavazók bizalmáért is – kezdte dr. Somogyi Tivadar. – Kilencszáz kérdőívet küldtem szét az önkormányzati választások előtt, hogy meggyőződjem arról, mi fontos igazán a Révfaluban élők számára. Úgy hiszem, sokan érezték, hogy tényleg érdekel a véleményük, és számítok az ötleteikre, javaslataikra. Örülök, hogy meghallgattak, és sikerült közös nevezőre jutnunk. Ennek köszönhető, hogy bár csak másfél év telt el, máris sok fejlesztés megvalósult Révfalu hozzám tartozó részében.

Melyek ezek?


Fontos feladat volt a Kossuth híd szélesítése, mert a közlekedés ígykönnyebb, biztonságosabb lett. Hely reállítottuk a révfalui temető útjait, a lámpatestek világítását. A lakók kérése volt a Dózsa rakpart, Damjanich utca, Ady Endre utca egyirányúsítása, amelyet szintén megvalósítottunk. Folyamatban van a Damjanich utca 50 évesnél is idősebb, gyönyörű platánfáinak metszése, felfrissítése, amelyet idén befejezünk. A révfalui emberek büszkék a lokálpatriotizmusukra, ezért sokan üdvözölték a Révfalut jelző tábla kihelyezését. Helyreállítottuk az árvízi emlékművet, amelyet idén adunk át a víz világnapján. Megvalósult a Találkozás-szobor a Dózsa rakparton. Felújítottuk a Hédervári úti szelektív hulladékszigetet. Sokat dolgoztunk az elmúlt egy-másfél évben, de megérte.

Vannak tervei a folytatásra?

Sajnos az utak állapota elég elhanyagolt. Egy részük felújítása 2010-ig ugyan megvalósult, de a munkát folytatni kell. Már idén is költünk erre 20 millió forintot. Fontos közlekedési fejlesztés a Rónay utca, Szövetség utca és Hédervári út csomópontját érintő új körforgalom. Azon is munkálkodunk, hogy Révfaluban egy kisebb bevásárlóközpont jöjjön létre, a lakók által igényelt élelmiszerbolttal és szolgáltatóházzal.

Térjünk át a belváros keleti felére. Javában zajlik a rehabilitációs program.

A legnagyobb változást a Dunakapu tér felújítása jelenti majd, ami aváros legszebb, legimpozánsabb része lesz, közösen a Széchenyi térrel. Szeretném, ha az összekötő, kis utcák is megszépülnének, és később sor kerülne majd a II. János Pál pápa tér felújítására is. Fontos, hogy folytatódjon a lakóutcaprogram, a Tarcsay utca helyreállítása mindenképp előnyt élvez. Megvalósult a Jedlik Ányos út felújítása, a Frigyláda rekonstrukciója, és felépült az új szódásüveg-szökőkút. Több esztétikus kerámiaképet is avattunk a választókörzetemben.

Fontos változás volt a belvárosi forgalmi rend változása is.

A történelmi belvárost, közelebbről a Teleki utca, Pálffy utca, Batthyány tér, Tarcsay utca, Móricz Zsigmond rakpart által határolt területet forgalomcsillapított övezetté szeretnénk változtatni, amely olyan kirakata lesz Győrnek, amit megirigyelhet majd minden hazai nagyváros. A belvárosi átmenő forgalom ezáltal Révfalu és a Szigetköz irányából a Széchenyi és a Jedlik híd felé összpontosul, kiváltva ezzel a centrumot. Szokatlan még az új forgalmi rend, de remélem, hogy megszokják az emberek, és mielőbb mindenki elfogadja a változtatásokat

Bakács László

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat