Győr+
2011.09.16. 11:00

Hetven fős a magyar olimpiai csapat

Sastin Mariann szerdai remek teljesítményével újabb kvótát szerzett a magyar olimpiai csapat számára. Sastin ezüstérmes lett a 63 kilogrammosok mezőnyében a birkózó világbajnokságon.

Jelenleg 70 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító ”A” és ”B” szinttel a 2012. Londoni Olimpiával kapcsolatban.

A kvalifikációs szabályok szerint atlétikában egy versenyszámban maximum három “A” szintes sportoló nevezhető, illetve ha nincs “A” szintes, akkor egy “B” szintes sportoló.

Úszásban a kvalifikációs szabályok szerint egy versenyszámban maximum kettő “A” szintes sportoló nevezhető, illetve ha nincs “A” szintes, akkor egy “B” szintes sportoló.

Atlétikában és úszásban a kvalifikációs idő befejeztével tesznek javaslatot a szövetségek, hogy kiket javasolnak az olimpiai indulásra.

Az eddigiek alapján

Kvótát szerzett: 41,

az “A” szintet teljesítő magyar sportolók száma 16.

A “B” szintet elért sportolók száma pedig 13.

Az öttusa Európa-bajnokságon a legjobb nyolc között végzett Tóth Adrienn és Kovács Sarolta, így mindketten megszerezték az olimpiai kvótát.

Amennyiben a harmadik kvóta esélyes Gyenesei Leila is megszerzi az olimpiai kvótát, akkor a szövetségi kapitány dönti el, hogy a három kvótás közül melyik kettő indulhat az olimpián.

Kvótát szerzők:

– Asztalitenisz: Póta Georgina, Tóth Krisztina

– Birkózás: Módos Péter, Deák Bárdos Mihály, Sastin Marianna

– Evezés: Juhász Adrián, Simon Béla

– Kajak-kenu: 7 kajakos, 1 kenus és 6 női kvóta

– Öttusa: Kasza Róbert, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Marosi Ádám

– Sportlövészet: Sidi Péter, Csonka Zsófia, Bognár Richárd

– Vízilabda: Férfi válogatott

”A” szintesek:

– Atlétika: Pars Krisztián , Kiss Dániel,Kővágó Zoltán

– Úszás: Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel , Hosszú Katinka , Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Kis Gergő, Mutina Ágnes, Risztov Éva, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Takács Krisztián

”B” szintesek:

– Atlétika: Deák Nagy Marcell, Farkas Györgyi, Kazi Tamás, Kovács Tamás, Kürthy Lajos , Madarász Viktória, Márton Anita, Minczér Albert, Orbán Éva

– Úszás: Kozma Dominik, Povázsai Eszter, Sztankovics Anna, Zámbó Balázs