Győr+
2011.09.05. 15:57

Hétvégi besurranók, parfümtolvaj, egy fiatalember halála

Egy halálos fürdőzés, parfümlopás és albérletkeresőnek álcázott besurranók - történetek a hétvége rendőrségi jelentéseiből, Kálmán Gabriellának, a megyei főkapitányság sajtóreferensének az információi alapján

Cseh férfi márkás parfümmel

Bolti szarkát tartottak vissza egy győri drogéria alkalmazottai a hét végén. A 30 éves cseh állampolgár az illatszereket nézegette, majd kosarába tett egy bontatlan parfümöt. Különös viselkedésére az eladók felfigyeltek, s észrevették, hogy később, a sorok között a kosárban lévő parfümöt kibontotta. Az üveget a pulóvere zsebébe rejtette el, a papírcsomagolását, pedig az egyik sorba eldugta.

Vele szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság.

Besurranó tolvajok rendőrkézen

Albérletkeresés ürügyén kéredzkedett be Győrbe, a Munkácsy utca egyik lépcsőházába egy 42 és 43 éves helyi férfi.

Becsengettek egy asszony második emeleti otthonába, s azt mondták az ajtót nyitó lakónak: Ellenőrizniük kell, hogy a lépcsőházi lakások teraszainak korábbi burkolási munkálatai rendben lezajlottak-e. A fiatalabb elkövető a lakás asztalán hagyott pénztárcából ellopott pár ezer forintot. Ezt a nála lévő újságpapírba rejtette. Időközben megjelent egy másik lakó is, aki határozottan kérdőre az illetékteleneket. Az elkövető a bankókat becsúsztatta a lakás egyik széktámlája mögé, majd társával együtt távozott.

A lakó bejelentése alapján a járőrök elfogták mindkét férfit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy egyiküket elfogató paranccsal körözi a Győri Rendőrkapitányság.

Fiatal férfi halt meg a tó mellett

Szombaton a mentők diszpécsere értesítette a rendőrség ügyeletét, hogy Győrben, a Rózsa tónál egy fürdőzőt élesztenek újra..

Kiderült: a 25 éves helyi férfi délután érkezett az autópálya mellett található tóhoz. A vízbe egy ismerősével úszott be, közben lett rosszul. A fürdőzők segítették partra. A helyszínre érkező mentők még küzdöttek a férfi életéért, akinek halálát az elsődleges orvosi vizsgálat szerint szívelégtelenség okozta..

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.