Hirdetés
Győr+
2012.06.08. 17:07

Hétvégi ajánlatunk Győrben

Színes programokkal találkozhat Győrben a hétvégén.

Hirdetés

Hétvégi kínálatunk Győrben:

Hirdetés

Június 7-én már kezdetét vette a 83. Ünnepi Könyvhét és 11. Gyermekkönyvnapok, melyeket Győrben új helyszínen, a Széchenyi téren rendeznek meg június 9-ig.

A könyvheti színpadon három napon keresztül színvonalas zenés és gyermekprogramok várják a látogatókat, valamint a különböző kulturális intézmények és könyvesboltok standjai kínálnak majd olvasnivalót minden korosztálynak. Városunk néhány neves szerzőt is vendégül lát majd a Könyvhét alkalmából, többek között Schäffer Erzsébetet, Balázs Ágnest és az idén 75 éves Baranyi Ferencet.

Szintén tegnap kezdődött el és vasárnapig (június 10-ig) tart a XXII. Győri Általános Vásár az Eto Parkban.

Építőipar, lakberendezés, informatika, kereskedelem.

Sztárfellépők: Wolf Kati, Keresztes Ildikó, Gáspár Laci, Márió

Ma (június 8-án) nyílik meg az Ékszerdoboz nevű kiállítás, amely augusztus 31-ig tart. Ékszertervezők Győrben – Kokas Éva, Németh Hajnal Auróra, T. Csapó Dorottya és Borkai Petra kiállítása.

Ma este Pannonhalmán ígér fergeteges hangulatot a Benkó Dixieland Band.

19:30 órai kezdettel az apátsági pincészet Jazz-teraszának fellépője a Benkó Dixieland Band.

Már minden jegy elkelt!

Fiúk, figyelem!

FOCI EB KÖZVETÍTÉS – június 8.- július 1.

Megyeháza előtti tér

Győr Pláza

A gyirmóti Viktória Lovas Klubban rendezik meg június 9-én és 10-én az országos western bajnokságot. A résztvevőket lóhátról köszönti Borkai Zsolt.

Szombaton, június 9-én 15 órai kezdettel Kismegyeri Történelmi lovas és hadijátékot rendeznek meg, amely este 11 óráig tart.

Helyszín: Győr-Kismegyer, Emlékmű

Az 1809. június 14-én Kismegyeren lezajlott győri csata volt a napóleoni háborúk egyetlen, a Magyar Királyság területén vívott ütközete, egyben az utolsó olyan összecsapás, amelyben

a magyar nemesi felkelés hadai vettek részt. A létszámbeli és minőségi különbség miatt kezdettől fogva nyilvánvaló volt, hogy a francia túlerővel szemben esélytelen a magyar hadsereg. A csata emlékét felidézendő, hagyományőrzők mutatják be a több, mint 200 éve történteket.

Szintén szombaton lesz a 22. ménfőcsanaki falunap.

A helyi gyermek és felnőtt csoportok bemutatkozása mellett Fábián Éva interaktív gyermekkoncertje, Tóth Vera és a Friends Big Band élő koncertje, valamint ingyenes játszóház, ugrálóvár, óriáscsúszda, vasútmodell terepasztalok, kiállítások és más érdekes programok várják az érdeklődőket.

likeold
a fb oldalunkat