Győr+
2011.07.20. 13:16

Hétmillió forint hátralékot fizettek be

Eredményes volt a GYŐR-SZOL Zrt. behajtási kampánya. A társaság június elején küldött fizetési felszólítást díjhátralékos ügyfeleinek. Azok kaptak utolsó lehetőséget a fizetésre, akik elmaradásban vannak a szemétszállítási díjjal, és a számla kiegyenlítésének eredeti határideje 2010 vége előtt járt le.

Több mint 4200 ügyfélhez jutott el a felszólítás, közülük mintegy ezren rendezték hátralékukat. Az így befolyt összeg eléri a hétmillió forintot. Ez a korábbi években kezdeményezett hasonló akcióknál jobb eredmény.

A fizetést elmulasztó ügyfelek adóssága behajtó cégekhez kerül, amelyek sajátos eljárásaikat alkalmazva sikerdíj fejében ösztönzik őket fizetésre. A GYŐR-SZOL a Mixton Team Holding Zrt.-vel, a Focus Kft.-vel valamint a Likvid Saldo Kft.-vel kötött megállapodást, ha ezeknek a cégeknek a munkatársai személyesen keresik fel az ügyfeleket, megbízólevéllel és fényképes igazolvánnyal jelentkeznek.

Hasonló akcióra számíthatnak a távhőszolgáltatási díjjal elmaradt ügyfelek is. A következő egy hónapban az a mintegy ezer fogyasztó kap fizetési meghagyást, akinek fennálló tartozása meghaladja a 70 ezer forintot. Ez a hátralék összességében körülbelül 100 millió forint. A megkeresett ügyfelek között magánszemélyek és intézmények egyaránt megtalálhatóak, nekik a levél kézhezvételétől számított15 napon belül kell rendezniük adósságukat. A nem fizető fogyasztók számíthatnak arra, hogy – amennyiben ezt a műszaki és jogi lehetőségek lehetővé teszik – a társaság a fűtési idényben korlátozza a számukra nyújtott távhőszolgáltatást- tájékoztatta lapunkat Ozsvárt Tamás a GYŐR-SZOL kommunikációs menedzsere.