Hirdetés
Győr+
2012.06.03. 14:01

Hétgólos siker Pálinger búcsúmérkőzésén

Pálinger Katalin búcsúmérkőzésén – amely egyben tét nélküli Európa-bajnoki selejtező is volt - a magyar női kézilabda-válogatott 28-21-re legyőzte a fehérorosz csapatot vasárnap Dabason.

Hirdetés

Eb-selejtező, I. csoport, 6. forduló:

Magyarország-Fehéroroszország 28-21 (14-10)

Hirdetés

gól: Görbicz 8/7, Tomori 7, Vincze 4, Cifra 3, Kovacsicz 2, Szucsánszki 2/2, Orbán 1, Bulath 1, illetve Lobacs 4, Artyuhovics 4, Ciribka 3/3, Dronava 3, Sztyepanova 3, Szuhamirova 2, Jankovszkaja 1, Kurcsankova 1

A találkozónak nem volt tétje, hiszen Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese már szerdán kijutott a decemberi, hollandiai Eb-re.

A dabasi meccs előtt azonban így is felemelő volt a hangulat, mert most viselte utoljára – 254. alkalommal – a magyar válogatott mezét Pálinger Katalin, az elmúlt közel másfél évtized meghatározó kapusa, aki többek között olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok, valamint BL- és EHF Kupa-második.

A bemelegítés során a játékostársak és a csapat vezetői Pálinger arcképével díszített és 16-os mezszámú trikót viseltek, a kezdéskor pedig Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke egy 254-es válogatott mezt ajándékozott az ünnepeltnek. A pályát övező reklámtáblákon “Köszönjük Kati!” felirat díszelgett.

Hogy a 33 éves kapusnak még nem kellene visszavonulnia a szezon végén, azt a pályán védéseivel bizonyította. Aztán a 11. percben, 5-4-nél átadta a helyét Herrnek. A folytatásban szép lassan nőni kezdett a különbség a két csapat között, a vendégek kapusa, Abramovics – aki a KEK-győztes FTC légiósa – néha azért tudott ziccert fogni.

Ezzel együtt a 40. percig szívósan tartotta magát a vendégcsapat, onnan viszont 5-0-s rohammal 25-17 lett az állás. Az utolsó tíz percre visszaállt a kapuba az ünnepelt Pálinger, és a lefújás után meghatódva búcsúzott el a közönségtől.

A sorozatot a magyarok öt győzelemmel és egy vereséggel zárták, ám a csoport első helyére elvileg nincs esélyük, mert a németek az egymás elleni eredményekkel jobbak (25-23 és 26-18). Utóbbiak vasárnap délután játsszák zárómeccsüket a pont nélküli vendég azeriek ellen.

Az Eb csoportsorsolását szerdán tartják Rotterdamban.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat