Győr+
2011.09.21. 10:32

Hétfőtől lezárják a Kossuth hidat

Több nagyobb útlezárásra kell felkészülniük a közlekedőknek Győrben. Szombaton két forgalmas úton tiltják a közlekedést, hétfőtől pedig több hétre lezárják a Kossuth hidat az autók és az autóbuszok elől.

Futóverseny miatt Adyvárosban szeptember 24-én, szombaton reggel 8 órától lezárják az Ifjúság körutat a Szigethy Attila út és Kodály Zoltán út között, sávlezárással a Szigethy Attila úton is korlátozásra számítsanak. Az Ifjúság körút helyett a Kodály Zoltán úton közlekednek a buszok.

Aszfaltozás miatt szombat reggel 7 órától este 22 óráig lezárják a forgalom elől a Ráth Mátyás teret, a Híd utcát és a Töltésszer utcát a Stromfeld útig. A Rába-kettős hídra fel sem engedik a forgalmat, így a közelben csak a Petőfi hídon és a Jedlik-hídon át lehet közlekedni.

Az élményfürdő a Jedlik híd felől egy sávon megközelíthető marad, a Radó-szigeti étterembe csak a Belváros felől lehet majd behajtani.

A lezárás miatt az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek az alábbiak szerint:

Az 1-es autóbuszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek, ezért a Zechmeister utcában Újváros felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 2, 2A és 8-as autóbuszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca – Városház köz – Hársfa utca – Köztelek utca – Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő megállóhelyet, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, a Köztelek utcában és a Radnóti Miklós utcai új megállóhelyen, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 14-es buszok a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér nyugati oldala – Kossuth Lajos utca – Városház köz – Hársfa utca – Köztelek utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő és a Stromfeld utca megállóhelyeket, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, valamint a Köztelek utcában, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A Belváros irányában az autóbuszok ezen a napon is a Dr. Róth Emil utca – Petőfi híd – Zechmeister utca – Jókai utca útvonalon közlekednek.

A Dunakapu tér alsó rakparti útépítés, valamint közműépítés miatt szeptember 26-tól előreláthatóan 3-4 hétre lezárják a Kossuth hidat.

A zárás érinti az autó-és buszforgalmat, a gyalogosok számára a fél útpályán kialakított sáv szabad marad. Ezalatt az idő alatt folyik a Kossuth-híd járdakonzol szélesítése is.

A Káptalandombra egy sávon – a munkaárkok megkerülésével – fel lehet hajtani. A zárást a belvárosi oldalon a Móricz Zsigmond rakparton a Kiss János, Újkapu utca, Teleki úti csomópontjainál jelzi az útkezelő szervezet, de lesznek táblák a Pálffy úton, a Schwarzenberg úton és a 14. sz. főúton is.

A 6-os buszok mindkét irányban a Pálffy utca – Schwarzenberg utca – Széchenyi híd – Bácsai út – Szövetség utca – Hédervári út útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Kiss János utca – Dunakapu tér – Rónay Jácint utca, egyetem megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca – Bácsai út, Kertész utca – Szövetség utca megállóhelyeken.

A 11-es buszok mindkét irányban a Pálffy utca – Schwarzenberg utca – Széchenyi híd – Bácsai út útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Kiss János utca – Dunakapu tér – Rónay Jácint utca, egyetem – Szövetség utca – Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca megállóhelyen.

Máthé-Tóth Péter

Műszaki vezető

Útkezelő Szervezet