Győr+
2011.09.06. 16:43

Hétezer felett a győri Audi-gyár létszáma

Az utóbbi nyolc hónapban 900-nál több új munkahely jött létre a győri Audi-gyárban, a hétezredik munkatárs kedden lépett munkába - közölte a társaság az MTI-vel.

Az újonnan felvett dolgozók közül mintegy 200-an felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és az új gyárban dolgoznak majd, a legtöbben a karosszériagyár, lakkozóüzem, járműszerelde, valamint a minőségbiztosítás területén. Emellett az új járműgyárba nyár óta 80 fizikai dolgozót vettek fel.

A termelői területeken dolgozó munkatársak elsősorban Győrből és 70 kilométeres körzetéből érkeznek. A közleményben emlékeztetnek, hogy az Audi Hungaria 2013-ig összesen 2100 új munkatársat vesz fel. A vállalat elsősorban a lakkozó- és felületkezelés, elektronika, mechatronika, járműtechnika, fémtechnika és szerszámtechnika, valamint a minőségbiztosítás, és logisztika területén jártas szakembereket keres a vállalat.

Július hetedikén tették le az Audi új győri gyárának alapkövét; az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet. Ez lesz a társaság negyedik olyan gyára, amelyben az autógyártás minden munkafázisát egy helyen végzik. Indításával az év közepi, mintegy 6500-as létszám újabb 2100 munkatárssal bővül. (A tavalyi év utolsó napján 6.422-en dolgoztak a gyárban, közülük 6.138-an munkaszerződéssel.)

Az ünnepségen jelentette be Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, hogy a korábban jelzett 1.800-nál háromszázzal több, 2.100 munkahelyet teremt Győrben a cég.

Megemlítve, hogy az eddig eltelt 18 évben Győrött 20,5 millió motort és 530 ezer autót gyártott az Audi, emlékeztetett arra: a cég 2020-ig szóló stratégiájában célként jelölték meg az évi kétmillió autó gyártását. Egyben megjegyezte: Magyarország mindig is stabil és megbízható partner volt, amely újra és újra saját erőből tudott talpra állni.

(MTI)