Hirdetés
Győr+
2012.06.27. 10:42

Herendi porcelán Lavenóban

Az olaszországi Laveno-Mombello kerámiamúzeumában nyílik meg szombaton a Herendi Manufaktúra legújabb külföldi kiállítása, amelyen a látogatók megismerhetik az új Viktória mintát is.

Hirdetés

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik legfőbb missziója, hogy a magyar értékeket és a herendi porcelánkultúrát Magyarország határain túl is megismertesse, ezért idén kiállítás nyílt az észtországi Palmse Kastélyban (Tallinn mellett), Németországban a Berlini Magyar Nagykövetség épületében, Ausztriában a kismartoni Eszterházy-kastélyban, július elsején pedig az olaszországi Laveno-Mombello kerámia múzeumában – közölte Jávorka Gyula, a manufaktúra szóvivője szerdán az MTI-vel.

Hirdetés

A szeptember 2-ig megtekinthető tárlaton a látogatók találkozhatnak az új Viktória mintával, amellyel díszített herendi porcelánt az angol királyi ház tagja, Vilmos és felesége, Kate kapott a magyar állam ajándékaként az “évszázad esküvőjén”. Kiállítanak egy-egy Schrammel Imre által alkotott szobrot, modern csészepárosításokat és a manapság sikeres, áttört kosarakat és tálakat is. A klasszikus darabok mellett bemutatják a kortárs herendi porcelánokat is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, ahol mind a mai napig kézműves hagyományok útján készül a kiváló minőségű herendi porcelán. Termékpalettáján több mint 16 000 különböző fehér forma és több mint 4000 különböző minta szerepel.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat