HELYSZÍNI:Forgalomelterelés a közgyűlésen

Győr+
2014.04.25. 10:09

Tizenkilenc napirendi pontot tárgyalnak meg ma a képviselők. A helyszínen vagyunk.

Borkai Zsolt válaszában úgy fogalmazott: amennyiben a Győr-Szol tevékenységéhez tartozó ágazatokban további alapvető változások történnek, át kell gondolni a társaság működését.

 

A többi, kisebb jelentőségű előterjesztést a képviselők vita nélkül elfogadták. Már csak egy napirendi pont van hátra, azt azonban zárt ülésen tárgyalják.

 

 

gyorplusz.hu

 

Fotó: O. Jakócs Péter

Borkai Zsolt polgármester mindenkit kézfogással köszönt – no nem a pulpitusról, hanem a széksorok között vált szót a képviselőkkel. Aztán becsenget.

 

 

 

A teremben 22 képviselő van jelen, tehát határozatképes a testület.

 

 

Először személyi kérdésekről döntenek.Különböző bizottságokban, programokban szereplő tagok megválasztásáról lesz szó.

 

 

 

Ez előtt azonban Németh Árpád (MSZP) gratulált a megválasztott országgyűlési képviselőknek, s kérte, hogy pártállástól függetlenül Győr érdekeit tartsák szem előtt.

 

 

Most a Baross híd felújítása kapcsán a közútkezelő megyei igazgatója kéri a lakosság türelmét.

 

 

Dr. Kun András (MSZP) azt kérdezi, szélesíthetőek-e a bicikliutak. Borkai Zsolt hangsúlyozta: nem önkormányzati beruházásról van szó, de ő is kérte a közútkezelőt, nézzék meg annak a lehetőségét, hogy a bicikliutak biztonságosak legyenek. Ha szükséges, a város ehhez anyagilag is hozzájárul, mondta a polgármester.

 

 

Dr. Neupor Zsolt (DK) támogatta a polgármester felvetését. A buszmenetrend módosításának költségeiről érdeklődik.

 

 

Többletköltséggel a módosítás nem jár, tájékoztatott a város jegyzője, dr Lipovits Szilárd.

 

 

 

Az előterjesztést a közgyűlés ellenszavazat nélkül támogatta.

 

 

 

A tavalyi költségvetésről tárgyalnak jelenleg. Dr. Kun András a pénzmaradványról érdeklődik.

 

 

 

Módosító javaslata: szeretné, ha a szociális szférának összességében 130 milliós összeget bruttó béremelés címén juttatna a város.

 

 

 

Borkai Zsolt tájékoztatta a képviselőket, hogy életpálya-modellt dolgoz ki a kormány, ezért most ezt az összeg kifizetését nem javasolja. Szerinte van remény arra, hogy állami kötelezettségvállalással javítják a szociális szféra dolgozóinak bérét. A módosító javaslatot természetesen megszavaztatja.

 

 

 

Dr. Kun András javaslatát a testület nem fogadta el.

 

 

Az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettségek alakulásának elfogadása van napirenden.

 

 

Dr. Neupor Zsolt szerint ha minden egyes szolgáltatás nonprofit szervezetté válik, nehéz látni a jövőt a kötelezettségvállalás szempontjából.