Győr+
2012.08.05. 07:54

Helyszíni: Otthon voltunk a Vízilabdacsarnokban!

A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed győzelmet aratott a házigazda britek ellen. Kemény Dénes csapata 17-6-ra nyert az utolsó előtti csoportmérkőzésen és ezzel már biztosan bejutott a negyeddöntőbe.

A Vízilabdacsarnokban létszámban ugyan a hazai szurkolók voltak fölényben, hangban azonban a magyarok kerekedtek felül. A britek lelkesedését gyors magyar gólok hűtötték le, és ezúttal a védekezés is jól működött. A lelátón – ahol egy győri zászlót is felfedeztünk – már a mérkőzés elején felharsant az “otthon vagyunk” rigmus.

A mieink figyelme egyedül a második negyedben lankadt egy kicsit, de a győzelem egyetlen percig sem forgott veszélyben. A magyar válogatott végül magabiztosan hozta a kötelező győzelmet, a végeredmény 17-6 lett a javunkra. Folytatás hétfőn 16.30-kor az amerikaiak ellen.

– Nagyjából jól védekeztünk, ami eddig komoly problémát jelentett nekünk – nyilatkozta honlapunknak Biros Péter a mérkőzést követően. – A két csapat azért nincs egy súlycsoportban, de ezek a mérkőzések is nehezek, hiszen az ellenfél ilyenkor mindig felszabadultan játszik. Egyébként is mindenki minket akar legyőzni, a britek is száz százalékot nyújtottak. Jól játszottak, de azért kijött a két csapat közti különbség. Az aranyérmet megígérni nem tudjuk, maximum megszerezni, de továbbra is ott vagyunk az esélyes csapatok között.

– Gratulálok az egész csapatnak ahhoz, hogy védekezésben sikerült előrelépnünk – értékelt Kiss Gergely. – A felkészülés során ez jól ment nekünk, az olimpián azonban egyelőre nem. Mentálisan és taktikailag is huszonnégy órát dolgoztunk azon, hogy javuljunk ezen a téren, és ez a második negyed kivételével sikerült is. Előzetesen hasonló eredményt vártam, ez a tíz-tizenegy gól a reális különbség a két csapat között. Köszönjük a fantasztikus buzdítást, ami mindig nagy erőt ad nekünk. Folyamatosan ötezer néző, azaz telt ház van a mérkőzéseinken, ami sokat számít a csapatnak.

Lakner Gábor, Vasfői Balázs

MTI Fotó: Kovács Tamás