Győr+
2012.08.12. 07:53

HELYSZÍNI: Egy boldog bronzérmes

Douchev-Janics Natasa délelőtti harmadik helye után este Marosi Ádám nyakába is bronzérem került. Nagy különbség volt kettejük között, hogy amíg a kajakos zokogva állt el a dobogóra, addig az öttusázó kitörő örömmel vette át a medált.

Marosi Ádám mellett még egy magyar induló volt az öttusaversenyen, Kasza Róbert a 12. helyen végzett. Érdekesség, hogy a lovaglást mindössze hárman teljesítették hibátlanul, köztük a két magyar.

– Az edzőmmel és a pszichológusommal is megbeszéltem előzetesen, hogy ez csak egy öttusaverseny, de amikor beléptem a vívóterembe, rá kellett jönnöm, hogy ez egy kicsit más kávéház. Kellett vagy tíz asszó, mire a kezdeti feszültség átcsapott egy felfokozott állapotba, onnantól lépésről lépésre jöttem felfelé – mondta az éremosztást követően honlapunknak Marosi Ádám, aki kitért a már minden helyszínen legendássá vált magyar szurkolótáborra is.

– Ilyen közönség nincs még egy, mint a magyar, nagyon-nagyon jól esett, hogy az egész Kárpát-medencéből jöttek ide szurkolók. Amikor hibátlanul teljesítettem a lovaglást, az olyan fantasztikus érzés volt, amit szívből kívánok mindenkinek, hogy élje át az ételében. Hasonló volt ahhoz, amikor befutottam a célba és harmadik lettem. David Svoboda abszolút megérdemli az aranyérmet, mindenben nagyszerűen teljesített, le a kalappal előtte. A nyolcszáznyolcvan pontos vívás ma ennyire volt elég, de nagyon örülök ennek a bronzéremnek.

Marosi Ádám három éve világbajnokságot nyert Londonban, most pedig egy olimpiai bronzéremmel gazdagodott az éremkollekciója. Nem kérdés, hogy a brit főváros az egyik kedvenc versenyhelyszínévé lépett elő.

– Vannak még bástyáim szerte a világban, London az egyik közülük, és nem titok, hogy van egy másik, ahová majd négy év múlva fogok menni…

Lakner Gábor